Δήμαρχος Χίου: στη Χίο καπετάνιος, στο Μαξίμου πλήρωμα
Δήμαρχος Χίου: στη Χίο καπετάνιος, στο Μαξίμου πλήρωμα

Όπως φάνηκε από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τη Συνέντευξη Τύπου που μας έκανε την τιμή να δώσει ο δήμαρχος για να μας ενημερώσει, το βασικό πρόβλημα του δημάρχου Χίου είναι η απλή αναλογική. Τα προβλήματα των δημοτών, και κατ’ επέκταση του νησιού, δεν τον αφορούν.  Ούτε τις αντιπολιτεύσεις θεώρησε ότι πρέπει να ενημερώσει ο δήμαρχος και να συζητήσει μαζί τους, όπως έπραξε ο Σαμιώτης συνάδελφός του. Άλλωστε τις έχει και άχτι, αφού δεν τον αφήσουν να ξεδιπλώσει το μεγαλειώδες έργο του.

Τιμήθηκε ο δήμαρχος που τον κάλεσε ο πρωθυπουργός. Δεν κατανοούμε ποια ακριβώς ήταν τιμή. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι η κίνηση του πρωθυπουργού έγινε μόνο και μόνο για να λάβει και δια ζώσης μια δέσμευση των δημάρχων ότι θα υπακούσουν τις κυβερνητικές εντολές, αγνοώντας τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τη θέληση των δημοτών που τους εξέλεξαν.

Δεν ακούσαμε τίποτα καινούριο: φύλαξη των συνόρων (δηλαδή παράνομες επαναπροωθήσεις), άδειασμα των διαμερισμάτων όπου κάποιοι ελάχιστοι καταφέρνουν να ζήσουν σε στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες και μάντρωμα ανθρώπων σε μια φυλακή στη μέση του πουθενά για να μην τους βλέπουμε.

Και για τα προβλήματα του νησιού, είπαμε, η απλή αναλογική. Δυστυχώς ο δήμαρχος Χίου αποδεικνύεται ανεπαρκής να μιλήσει για τα προβλήματα των δημοτών που τον εξέλεξαν, ανίκανος να διεκδικήσει τα στοιχειώδη για τα τεράστια ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Αν ο δήμαρχος νοιώθει τιμημένος, είτε γιατί βρέθηκε στο Μαξίμου, είτε γιατί δέχτηκε ο «άριστος άρχοντας» να δει τους υποτελείς, δικαίωμα του. Οι δημότες πάντως δεν είναι ιθαγενείς να ξεγελιούνται με καθρεφτάκια, όπως φαίνεται ότι ισχύει για τον ίδιο.

Χιακή ΣυμπολιτείαPlease follow and like us:
fb-share-icon