Εποικοδομητική συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χίου – ΠΕΣΑΕΝ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Στις 10/03/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΣΑΕΝ) μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου και Δημόσιας Υγείας Π.Β Αιγαίου ΒΡΟΥΛΗ ΠΑΝΤΕΛΗ. Ο πρόεδρος της ΠΕΣΑΕΝ κάπτεν ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΑΤΖΕΛΕΝΗΣ καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, συζήτησαν πολλά επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν όλους τους εν ενέργεια και συνταξιούχους ναυτικούς καθώς και την τοπική ΑΕΝ Χίου.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν για τις ανάγκες του Οίκου Ναύτου για την παρουσία γιατρού για την συνταγογράφηση των εξετάσεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται οι εν ενέργεια και συνταξιούχοι ναυτικοί. Γι’ αυτό τον λόγο, προτάθηκε η δυνατότητα να προταθούν επικουρικοί ιατροί στο νησί με την ανάλογη αύξηση του μισθού τους.

Καίρια ήταν η αναφορά για ένα ζήτημα όπως αυτό της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ Χίου στην τοπική μας ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές/στριες να εξετάζονται προληπτικά έναντι του COVID-19. 

Ένα εξίσου σημαντικό θέμα προς συζήτηση ήταν αυτό στο κομμάτι του Τουρισμού, για να μπορέσει να επιχορηγηθεί μια ακτοπλοϊκή γραμμή, παραδείγματος χάριν( Μεστά Χίου, Σίγρη, Θεσσαλονίκη) , όπως επίσης να αυξηθούν τα δρομολόγια με την Βόρειο Ελλάδα , ώστε να επισκέπτονται το νησί μας περισσότεροι τουρίστες όλους τους μήνες του έτους. 

Τέλος, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η πρόταση για την αξιοποίηση των Κεραμείων αλλά και η δενδροφύτευση από τοπικά σωματεία του περιφερειακού δρόμου του νησιού.

Με εκτίμηση, 

Ο πρόεδρος του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού,

Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν , Ανάργυρος Χατζελένης 

και τα Διοικητικά μέλη του Συλλόγου.Please follow and like us:
fb-share-icon