Τέλος η πολυδιαφημισμένη σύνδεση Θεσσαλονίκη- Σμύρνη – Ξεσπάει ο ναυτιλιακός πράκτορας

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωέςΗ χαμηλή ζήτηση έριξε την αυλαία μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη. Το επόμενο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη, θα γίνει στα τέλη του ερχόμενου Μάρτη…

H ακτοπλοϊκή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη για τη Σμύρνη, που ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου, ανεστάλη έως τις 31 Μαρτίου λόγω χαμηλής ζήτησης από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων, η «Levante Ferries» ανέφερε τότε ότι η νέα αυτή γραμμή «δημιουργεί γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις γείτονες χώρες της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες έρχονται πλέον πιο κοντά σε επίπεδο εμπορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό. H Levante Ferries δεν επιδιώκει μόνο να προαγάγει τα κοινά εμπορικά συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ακόμα να συσφίξει τις σχέσεις των δύο αυτών χωρών και να αναδείξει όλα εκείνα που τις ενώνουν».

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, δεν πρόκειται απλά για σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και της Ευρώπης με την Ασία: «Έτσι θα εξυπηρετηθούν επιβάτες και φορτία προς την Ευρώπη, τα Βαλκάνια αλλά και αντίστροφα. Πολλά φορτηγά, μέσω της σύνδεσής μας, θα μπορούν να φτάνουν μέχρι το Μπάρι και την Αγκώνα εύκολα και ξεκούραστα, με ένα μόνο εισιτήριο. Η εκατέρωθεν τουριστική κίνηση θα προσεγγίσει προορισμούς που σήμερα είναι τελείως απόμακροι και δυσπρόσιτοι. Θα δημιουργηθούν εκδρομές και περιπλανήσεις που σήμερα δεν μπορούσε κανείς να τις φανταστεί».

Η γραμμή αυτή με το «Smyrna di Levante», που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 948 επιβάτες και 55 φορτηγά ή 315 ΙΧ οχήματα, σηματοδοτούσε και την επέκτασή της και πέρα από τα εγχώρια ύδατα, στον χώρο των διεθνών πλόων.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon