ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Σοβαρές καθυστερήσεις και στασιμότητα στα έργα του αεροδρομίου

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές

  

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Σοβαρές καθυστερήσεις και στασιμότητα στα έργα του αεροδρομίου.

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου, τα έργα βελτίωσης, η επέκταση του διαδρόμου, και η λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του αερολιμένα, απασχολούν την τοπική κοινωνία της Χίου πολλές δεκαετίες.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ελήφθησαν αποφάσεις και ξεκλείδωσαν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει επιτέλους η αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Έγιναν σημαντικά και καθοριστικά βήματα. Η διαμόρφωση και περίφραξη της απαλλοτριωθείσας περιοχής, η ένταξη του αεροδρομίου Χίου με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις 15/11/2017 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στις 18/5/2018 μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και Δήμου Χίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας είναι μέχρι και σήμερα ο οδικός χάρτης του έργου, και πάνω σε αυτό έχει βασιστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, μετά από τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από την κυβερνητική φλυαρία και το ανούσιο επικοινωνιακό παιχνίδι, παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση των έργων και αδιαφορία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αναρωτιόμαστε για ποιους λόγους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το έργο της οδού Χρήστου δυτικά του αεροδρομίου Χίου; Ένα έργο βασικότατο από το οποίο αποτελούνται άλλες εργασίες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, και θα έπρεπε από καιρό να είχε ολοκληρωθεί.

Τι συμβαίνει με την παραλιακή οδό; Έχουν προκύψει δυσκολίες στην εκτέλεση του έργου; Γνωρίζουν οι αρμόδιοι πότε θα ολοκληρωθεί; Οι εργασίες που αφορούν την επέκταση του διαδρόμου και την βελτίωση των κτιριακών υποδομών σε ποιο σημείο βρίσκονται; Πότε προβλέπεται η υλοποίηση τους;

Επίσης, ανησυχία προκαλείται από το γεγονός ότι η ολοκλήρωση του έργου έχει χρονικό ορίζοντα το νωρίτερο στα τέλη του 2024, ενώ η ημερομηνία λήξης από την Πράξη Ένταξης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ έχει οριστεί στις 29/12/2023. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή στη χρηματοδότηση και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα για την ολοκλήρωση του έργου;

Τέλος, σχετικά με τα δημοσιεύματα για ιδιωτικοποίηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό τις προθέσεις της. Υπάρχει περίπτωση μια τόσο σημαντική δημόσια επένδυση, με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, αντί να ωφελήσει το δημόσιο συμφέρον να καταλήξει σε κάποιον κολλητό ιδιώτη;

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα, έχει κάνει ο βουλευτής μας Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να παράγει ουσιαστικό έργο, κοιτάζει πως θα παίξει επικοινωνιακά και πως θα κατασκευάσει αφηγήματα, που θα τα χρησιμοποιήσει ως σανίδες σωτηρίας μήπως και διασωθεί στις επερχόμενες εκλογές.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου δεν θα επιτρέψουμε ούτε επικοινωνιακά κολπάκια, ούτε αστοχίες και καθυστερήσεις σε τόσο σοβαρά έργα για το νησί μας, όπως είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου. Εμείς που ως κυβέρνηση ανοίξαμε τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών, απορρίπτουμε τους φτηνούς εντυπωσιασμούς της σημερινής κυβέρνησης, και επιμένουμε στον σοβαρό σχεδιασμό και στις αποτελεσματικές λύσεις.

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon