Συκιάδα: Σύσσωμο μήνυμα ‘Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά’
Ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική για την δημιουργία δομής τάχθηκε η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Συκιάδα.

Μετά από δίωρη συνεδρίαση στο τσουχτερό κρύο το Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας, πρότεινε και έγινε αποδεκτή η πρόταση για κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, περιμετρικά της Πλατείας Βουνακίου και σειρά νέων κινητοποιήσεων μετά το Πασχα.

Παρών ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης που επανέλαβε καταχειροκροτούμενος την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής για καμία δομή στο Θόλος και πουθενά στο Β. Αιγαίο και τόνισε ότι αναμένει την εκκένωση της ΒΙΑΛ.

 

Ο Αντιπεριφεριάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος τόνισε:

Με κάλυψε απόλυτα η τοποθέτηση του  Περιφερειάρχη κ. Κ. Μουτζούρη. Εκφράζει την απόφαση του ΠΣ την οποία αταλάντευτα έχουμε υπηρετήσει όλο αυτό το διάστημα. Την ορθότητα αυτής της απόφασης έρχεται να επιβεβαιώσει το  υπό διαπραγμάτευση σύμφωνο Μεταναστευτικής πολιτικής, το οποίο οι δομές αναφέρει δεν θα είναι Ευρωπαϊκό έδαφος, που σημαίνει ότι δεν θα είναι και Ελληνικό έδαφος. Μετά από αυτό κάθε συζήτηση παύει και θα πρέπει αταλάντευτα να στηρίξουμε αυτή την θέση. Θα είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Κάρμαντζης ανέφερε την θέση του δημοτικού συμβουλίου για καμία νέα δομή στο Θόλος και μόνο κέντρο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης μέχρι 500 άτομα.

 

Τον λόγο πήραν Πρόεδροι χωριών, κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων που τάχτηκαν ενάντια στην δημιουργία δομής που έχει αρχίσει να σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.Please follow and like us:
fb-share-icon