Ολοκληρώθηκε μετά από 6,5 χρόνια η ποινική διαδικασία για την φονική πυρκαγιά στη Σιδηρούντα-ΟΧΙ όμως και δικαίωση

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΧθες ολοκληρώθηκε μετά από 6,5 χρόνια η ποινική διαδικασία για την φονική πυρκαγιά στη Σιδηρούντα της Χίου.
Πέρυσι τον Ιούνιο με απόφαση του ποινικού δικαστηρίου κρίθηκε ένοχος ο πρώην Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιάκωβος Αρχοντάκης με 30 μήνες φυλάκιση και απαλλάχθηκαν οι εν ενεργεία κατηγορούμενοι πρώην Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Ζώας. Χθες ο κατηγορούμενος Ιακ.Αρχοντάκης παραιτήθηκε από την άσκηση έφεσης που είχε κάνει αποδεχόμενος τις ευθύνες του και κλείνει ο οδυνηρός μακροχρόνιος αγώνας για να αποδοθούν ευθύνες, ΟΧΙ όμως και δικαίωση αφού τα αδικήματα είναι πλημμελήματα και οι ποινές χάδια και άνευ επίπτωσης για τους υπεύθυνους αυτής της καταστροφής.
Έτσι όπως είναι νομοθετημένα δεν αποδίδεται πραγματική ευθύνη και δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται διαχρονικά και η ανθρώπινη ζωή αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία αξία.Αυτό το ζήσαμε πρόσφατα με το δυστύχημα στα Τέμπη. Γι αυτόν τον αγώνα νιώθω ευγνωμοσύνη προς τον αείμνηστο δικηγόρο μου τον Κώστα Παρθενίδη που έδωσε μέχρι τις τελευταίες του στιγμές τον αγώνα της ζωή του παλικαρίσια, με ήθος και αξιοπρέπεια χωρίς να μας εγκαταλήψει και από κει ψηλά θα είναι σίγουρα ικανοποιημένος.. Ευχαριστώ θερμά τον πραγματογνώμονα Δημήτριο Λιότσιο για την παρρησία του, την δύναμη ψυχής και την ευσυνειδησία του, που με το πόρισμά του απέδωσε τις ευθύνες και στάθηκε απέναντι σε κατεστημένα και μηχανισμούς.. το αποδεικνύει άλλωστε και με τη στάση του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχθηκε.. το δημοσιογράφο του “Πολίτη” Παντελή Φύκαρη που η μαρτυρία του ήταν πολύ σημαντική αφού έζησε από κοντά τη φονική πυρκαγιά στο χωριό κατέγραψε και κατέθεσε όλη την κόλαση που έζησε με αμεροληψεία και ήθος χωρίς να αποκρύψει τίποτα, τον εθελοντή Σταμάτη Ζενιώδη που εκείνο το βράδυ με μετέφερε στο νοσοκομείο σε τραγική κατάσταση, με βοήθησε, με στήριξε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που πίστευα ότι είναι οι τελευταίες μου, που σώζωντάς μου τη ζωή νιώθω ότι είμαστε οικογένεια πιά..όσους κατέθεσαν μαζί μας.. τους Ματιώτες που δίνουν κι εκείνοι σκληρό αγώνα να αποδοθούν ευθύνες και που νιώθοντας τον πόνο μου στάθηκαν δίπλα μου και με στήριξαν.., και φυσικά την οικογένειά μου, τους δικούς μου ήρωες που είναι πάντα στο πλευρό μου και χωρίς τη στήριξή τους δεν θα κατάφερνα τίποτα..
Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε ως κράτος, ως κοινωνία, ως άνθρωποι ατομικά. Δεν πάει άλλο, ας αφυπνιστούμε εγκαίρως, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα και ας παραδώσουμε ένα κόσμο καλύτερο, δικαιότερο με αξίες στα παιδιά μας.. Τους το χρωστάμε..
αναφέρει η Άρτεμις Καψύλη θύμα της φωτιάς στην Σιδηρούντα

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon