Προμήθεια και Διάθεση Εξοπλισμού προς το Γενικό Νοσοκομείο Χίου


Προμήθεια και Διάθεση Εξοπλισμού προς το Γενικό Νοσοκομείο Χίου

Μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την ενίσχυση της λειτουργίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής μεταξύ του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, της Διοικήτριας και του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου κ. Έλενας Κανταράκη και Ευάγγελου Μελιτζάνη αντίστοιχα, του Δ/ντη του Γραφείου (για τη Χίο) του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη κ. Φιλόδωρου Βιτέλλα και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Αντώνη Ζερβάκη.

Αρχικά, εκ μέρους του Δήμου αναφέρθηκε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και άμεσα θα γίνει η προμήθεια και διάθεση ενός Μοριακού Αναλυτή και ενός Θαλάμου Νηματικής Ροής για να είναι δυνατή η εξακρίβωση test covid-19 μέσα σε ελάχιστο χρόνο (μικρότερο των 2 ωρών και επιτόπια) προς το Νοσοκομείο Χίου, μέσα από την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης (βάσει της σχετικής Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ 84Α/13 Απριλίου 2020) με την οποία θα προαχθεί και θα τεθεί σε νέα διάσταση η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη. Παράλληλα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, με δυνατές και στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο σε υλικοτεχνικό και επιστημονικό εξοπλισμό, όσο και σε σημαντικές συμπληρωματικές υποδομές με στόχο την παροχή ακόμα υψηλότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος Χίου εξέφρασε ευγνωμόνως εγκάρδιες και θερμές ευχαριστίες προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και για τον γενναίο αγώνα που έδωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόληψης έναντι στην πανδημία.

Τέλος, ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι ο Δήμος βρίσκεται και θα βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό του νοσοκομείου με όλα τα διαθέσιμα μέσα και τις δυνάμεις του, ενώ από την πλευρά της η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου μας κ. Έλενα Κανταράκη εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της για τη συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία με το Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *