Για τη Χίο της  Ισότητας

Για τη Χίο της  Ισότητας: Δημόσια παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας

Σειρά δημόσιων παρεμβάσεων που αναδεικνύουν το διακριτό της στίγμα που συμπυκνώνεται στη φράση «Ας σκεφτούμε διαφορετικά» ξεκίνησε η Χιακή Συμπολιτεία

Στην πρώτη σχετική παρέμβαση, η δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται από δύο συμβούλους στο υπάρχον δημοτικό συμβούλιο,  την Ερμιόνη Φρεζούλη και τη Δέσποινα Τσαρδάκα, εστιάζει στο ζήτημα  της ισότητας και των διακρίσεων  λόγω φύλου.

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή της:

«Από το 2014 μέχρι σήμερα, με τις δύο γυναίκες δημοτικές της συμβούλους, η Χιακή Συμπολιτεία αντιστάθηκε στο σεξισμό, υποστήριξε έμπρακτα και αποφασιστικά την ισότιμη και όχι διακοσμητική συμμετοχή των γυναικών στα πολιτικά τεκταινόμενα της Χίου.

Έχουμε αντιπαρατεθεί δημόσια στον ομοφοβικό λόγο, στην ενοχοποίηση της διαφορετικότητας στην ερωτική προτίμηση  και έχουμε υποστηρίξει το δικαίωμα των ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς) στην πολιτική και τον δημόσιο χώρο.

Για τη Χιακή Συμπολιτεία, η κοινωνία γίνεται πολύ καλύτερη και πολύ πιο βιώσιμη όταν εμπιστεύεται κάθε διαφορετικότητα.

Να κάνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υπόθεση όλων:

Σε ένα συντηρητικό δημοτικό συμβούλιο ανδρών, η Χιακή Συμπολιτεία αντιπαράθεσε μια αμιγώς γυναικεία δημοτική ομάδα. Για τη συλλογική της εκπροσώπηση στις επόμενες εκλογές, επέλεξε την ισότιμη συμμετοχή δύο γυναικών και δύο ανδρών».

Υπενθυμίζεται ότι για τις εκλογές του Μαΐου η Χιακή Συμπολιτεία κατεβαίνει με συλλογική εκπροσώπηση από τους Δημήτρη Αντωνόγλου, Παντελή Καβύρη, Ελένη Μενεξέ και Ερμιόνη Φρεζούλη.

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: