ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ όπως την καταγράφει η Ελληνίδα πρέσβης κ. Αργυρώ Παπούλια:
Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, μαζί με τα στελέχη της Αρχής, τους υπηρετούντες αξιωματικούς στο εδώ στρατηγείο του ΝΑΤΟ και τα μέλη της Κοινότητας, συμμετείχαμε στη Δοξολογία που τελέστηκε από το Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο,
Ήταν για το Νίκο και εμένα ο ιδανικός αποχαιρετισμός πριν από το μακρινό ταξίδι στο Μεξικό.
Αναφέρθηκα στον υψηλό συμβολισμό της Εθνικής Επετείου, στο μήνυμα που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά ότι οι Έλληνες είμαστε ένας ειρηνικός λαός που πιστεύει στην ειρηνική συνεργασία, την αμοιβαία πρόοδο και τη συνεργασία ιδιαίτερα με τους γειτονικούς λαούς.
Εξέφρασα την ικανοποίησή μου ότι σε αυτά τα 4,5 χρόνια και μέσα από 200 και πλέον θεσμικές συναντήσεις με Νομάρχες, Δημάρχους, επιμελητηριακούς παράγοντες, επαγγελματίες, δημοσιογράφους κ.λ.π συνάντησα πολλούς που έχουν τις ίδιες απόψεις.
Ευχαρίστησα το Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης για τα θερμά του λόγια, για την άριστη θεσμική μας συνεργασία και εξέφρασα την υπερηφάνεια μου για τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, με τα οποία συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια για την επίτευξη αριθμητικών και ποιοτικών στόχων.
Τη Χρυσάνθη, τη Νάντια, τον Απόστολο, τον Γιάννη και τον Κωνσταντίνο, αλλά και τα νέα στελέχη που ήρθαν με την ίδια διάθεση προσφοράς, τον Γιώργο Ντούλια και τον Γιάννη Αρβανίτη.
Για μια ακόμη φορά όλοι μας συγκινηθήκαμε με το πάθος και τη διάθεση που δυο καταπληκτικά ελληνόπουλα οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Θεόδωρος Κλέτσιος, για τρίτη συνεχή χρονιά, απήγγειλαν με πάθος επετειακά κείμενα.
Ιδιαίτερη χαρά μας η παρουσία του επίλεκτου μέλους της ρωμαϊκής κοινότητας Κωνσταντινούπολης Στράτου Δολτσινιάδη.
Ασφαλώς δεν θα μπορούσε από το χαιρετισμό μου να λείψει αναφορά στη συγκίνηση όλων μας από τις επισκέψεις όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδων μελών Μικρασιατικών Συλλόγων που ήρθαν στη Σμύρνη τιμώντας τους προγόνους τους και μεταφέροντας μήνυμα ειρήνης στους πολίτες της σύγχρονης Σμύρνης.

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon