Σούνιο: Παρουσία Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου δόθηκε η εκκίνηση του 59 ου Ράλλυ Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, δόθηκε σήμερα 11.06.2022 από το Σούνιο η εκκίνηση του 59 ου Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 200 ετών της “Σφαγής της Χίου” με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να είναι συνδιοργανωτής με τον ΠΟΙΑΘ.

Το Ράλλυ Αιγαίου, ο παλαιότερος αγώνας ανοικτής θαλάσσης στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Φέτος ο αγώνας των θρύλων και των ιστοριών θα συνδέσει την ιστορία του με τα 200 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου (1822-2022), ένα καταλυτικό γεγονός που επηρέασε την κοινή γνώμη του δυτικού κόσμου υπέρ της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης δήλωσε :
«Η Περιφέρεια στέκεται αρωγός και στηρίζει αυτόν τον σημαντικό θεσμό. Είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα στην εκκίνηση του 59ου Ράλλυ Αιγαίου η εκκίνηση δίνεται από αυτό το ιστορικό μέρος και θα καταλήξει στο Β. Αιγαίο, στη Βολισσό της Χίου, αφού διασχίσει όλο το Αιγαίο. Τώρα ειδικά που τα νησιά του Β. Αιγαίο δέχονται πίεση από την Τουρκία δείχνουμε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και τα υπερασπιζόμαστε οργανώνοντας τα ράλλυ μας.  Χαίρομια που το φετινό 59ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου αφιερωμένο στην μνήμη της τραγικής γενοκτονίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κώστα Μουτζούρη:Please follow and like us:
fb-share-icon