1ος ημιμαραθώνιος πανδημίας


1ος ημιμαραθώνιος πανδημίας

 

Εμπνευσμένος από τον Γάλλο δρομέα Ελισά Νοκόμοβιτς, που έτρεξε προχθές έναν μαραθώνιο στο μπαλκόνι του σε 6 ώρες και 48 λεπτά, ο Σάββας Σπανούδης εμπνεύστηκε τον 1ο -και ίσως τελευταίο, ίσως όχι- ημιμαραθώνιο πανδημίας.

 

Αύριο, ημέρα που ήταν προγραμματισμένος ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας, παράλληλα με τα 5 και τα 3 χλμ., ο γνωστός από την αδιάλειπτη παρουσία του στον ημιμαραθώνιο της Χίου δρομέας, θα διανύσει τα 21.097 χιλιόμετρα στην ταράτσα του κτιρίου όπου διαμένει στο Νέο Ηράκλειο. Μαζί του, αλλά φυσικά από μακριά, ελπίζει να τρέξουν και όσοι άλλοι μπορούμε, στην ταράτσα μας, στον κήπο μας, στο μπαλκόνι μας, στο σαλόνι μας.
Παρακάτω η κοινοποίησή του 42χρονου δρομέα:

 

«Παίρνοντας έμπνευση από έναν Γάλλο που έτρεξε μαραθώνιο προχτές στο μπαλκονάκι του στην πόλη Τουλούζ, αποφάσισα πριν από λίγο να τρέξω αύριο στις 9 το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου, 22 ώρες από τώρα δηλαδή, τον αναβληθέντα ημιμαραθώνιο της Αθήνας στην ταράτσα μου.

 

Εχω μοιραστεί ήδη την απόφασή μου σε twitter (@ilunga14) και facebook (Savas Spanudis), προκειμένου να τρέξουν την ίδια ώρα και άλλοι φίλοι δρομείς, αν θέλουν και μπορούν, είτε στον ημιμαραθώνιο είτε στα 10, στα 5 ή στα 3 χλμ.

 

Εγώ θα το κάνω ούτως ή άλλως. Αλλά θα ήταν μία ώθηση να ξέρω ότι τρέχει και κάποιος άλλος την ίδια ώρα στην ταράτσα του, στον κήπο του, στο μπαλκόνι του, στο σαλόνι του. Και θα είναι και μία ώθηση για τον δρομέα να το κάνει (εγώ θα το έκανα σίγουρα αν το έβλεπα δημοσιευμένο!).

 

Θα σκεφτεί κανείς, όπως και εγώ αρχικά, «αφού ο υπουργός είπε χθες ‘αυτό το Σ/Κ μπορούμε να πάμε για ένα τρέξιμο’», γιατί να μην τρέξουμε έξω στη γειτονιά μας; Αλλά μετά σκέφτηκα ότι ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας ακυρώθηκε για κάποιον λόγο. Σίγουρα δεν θα θέλει η κυβέρνηση (ή ο γείτονάς μας) να δει 15 χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο να τρέχουν. Στο κάτω κάτω, το μένουμε σπίτι δεν είναι απλά ένα σλόγκαν.

 

Απόψε δεν θα κοιμηθώ ευλαβικά νωρίς. Ούτε θα διαλέξω το σορτσάκι και το μπλουζάκι μου. Θα ξυπνήσω κατά τις 8, θα πάρω το νεράκι μου και λίγο πριν από τις 9 θα πάω πάνω στην ταράτσα για τον ημιμαραθώνιο. Τον 1ο εν καιρώ πανδημίας.

 

Αφού μένουμε σπίτι, ας τρέξουμε και σπίτι. Για μας, για την υγεία μας, για τους άλλους. Φίλε Γάλλε ευχαριστώ για την έμπνευση. Αύριο θα είναι μία ξεχωριστή μέρα.

 

Σάββας Σπανούδης

 

 

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: