Πρόωρο άδοξο τέλος για το Λαύριο – Τσεσμέ;

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις την Δευτέρα 1η Ιουλίου εγκαινιάστηκε στον λιμένα Λαυρίου το δρομολόγιο στη γραμμή Τσεσμέ – Λαύριο, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Kaunas της εταιρείας «Aegeanseaways»  με έδρα τη Σμύρνη. Η εταιρεία προχώρησε σε ναύλωση πλοίου από ουκρανική εταιρεία, ενώ ο προγραμματισμός για την εκκίνηση της γραμμής ήταν αρχικά στις 2 Ιουνίου, αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες δημιούργησαν καθυστέρηση στην έναρξη της σύνδεσης των δύο λιμανιών.

Το πλοίο Kaunas της εταιρείας Aegean Seaways έκανε το δρομολόγιο σε 8 ώρες 3 φορές την εβδομάδα. Όμως το ξεκίνημα αυτό είχε άδοξο προσωρινό τέλος καθώς μετά από 3 εβδομάδες το Kaunas σταμάτησε τα δρομολόγια του. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία για τεχνικούς λόγους  το πλοίο σταματάει τα δρομολόγια του. Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει ότι σταματάει η έκδοση εισιτηρίων έως  το ζήτημα να επιλυθεί.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του τον Μάρτιο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας αναφερόμενος τότε στην πρωτοβουλία που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη αλλά και του Λαυρίου με το Τσεσμέ είχε πει πως το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη αξία όχι μόνο για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης αλλά και της εμπορικής, με έμφαση κυρίως στα φορτηγά , που έρχονται από χώρες της Μ. Ανατολής. Είναι μια πρωτοβουλία , η οποία πέρα από την οικονομική της διάσταση είναι σημαντική και για εθνικούς λόγους συμβάλλοντας στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon