Ασφαλής διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα- Όλοι οι αγώνες στο Στάδιο μέχρι να βρεθεί λύση

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΚίνδυνος να μην γίνουν οι αγώνες στη Χίο λόγω έλλειψης απινιδώτη. Την Παρασκευή εκδόθηκε η ΚΥΑ όπου η ΕΠΟ αποφάσισε ότι δεν θα δίνεται αδειοδότηση σε γήπεδα εάν δεν υπάρχει απινιδωτής! για την ασφαλή διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και την προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητάς των ποδοσφαιριστών. Μετά τα δύο περιστατικά θανάτων ποδοσφαιριστών σε γήπεδα οι εξελίξεις τρέχουν. Στη Χίο μόνο στο δημοτικό στάδιο υπάρχει από τα 10 γήπεδα που γίνονται αγώνες.

 

Στις 17/1 η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίαση της έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θα ζητά να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος στην δίκη του Open ανέφερε:

Το πρόβλημα με τις ερασιτεχνικές κατηγορίες: Καμία διεξαγωγή αγώνα χωρίς απινιδωτή στον αγώνα. Εγώ δεν μπορώ να πάρω μόνος μου απόφαση. Υπάρχει η Εκτελεστική Επιτροπή. Σίγουρα πρέπει να περάσει από εκεί. Στην αρχή δεκάδες αγώνες θα ματαιωθούν. Μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παίζουν γιατί κάνουν κέφι. Όταν κάνεις το κέφι σου απλά πρέπει να μην πεθάνεις. Η άποψη η δική μου είναι κανένας αγώνας χωρίς απινιδωτή. Δεν μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα. Θα το βάλω ως θέμα στην επόμενη Εκτελεστική (Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 30/01).

Εφόσον φθάσει η ΚΥΑ επισήμως στη Χίο θα αναγκαστούν οι ομάδες να αγωνίζονται στο Στάδιο μέχρι να βρεθεί λύση.

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon