Απραξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Η Ε.Γ του  ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει  στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, από τις 12:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην απραξία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισε η κυβέρνηση στη λογική «κόστους-οφέλους».
  • Να επιταχθούν, εκεί που απαιτείται οι ιδιωτικές δομές υγείας, ιδιαίτερα οι ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος .
  • Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς. Άμεσα λειτουργία μονάδας του ΕΟΔΥ στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια rapid test μετά και τα νέα μέτρα της Διοίκησης για την είσοδο στο Νοσοκομείο.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αύξηση δρομολογίων.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, ειδικά σε πρόσφυγες-μετανάστες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού για τους εμβολιασμούς με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το πανεπιστήμιο, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
  • Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης μας , τους φορείς , τον λαό να μετέχουν δυναμικά στη πανελλαδική δράση για την ενίσχυση των μονάδων υγείας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου στις 12:30  τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας .

Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

 

Παν. Νικήτας                              Σοφία Γατανά

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: