Φυλάκιση 6 μηνών σε μητέρα που δεν έστελνε το 9χρονο παιδί της στο σχολείο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή σε μητέρα που δεν έστελνε το 9χρονο παιδί της στο σχολείο

Ένοχη κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, η αρνήτρια μητέρα ενός ανήλικου μαθητή, η οποία κρατά το παιδί της μακριά από το δημοτικό σχολείο όπου φοιτά, από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με το neakriti.gr, το δικαστήριο αναγνώρισε στη μητέρα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τελικά της επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο «υιοθέτησε» την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει να επιβληθεί στη 40χρονη μητέρα δυο παιδιών ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Aξίζει να τονιστεί ότι στη γυναίκα δεν επιβλήθηκε χρηματική ποινή, ωστόσο, πλέον υποχρεούται να «στείλει» ξανά πίσω τον μαθητή στο σχολείο του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς η γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, είπε ενώπιον της Εδρας ότι μεγαλώνει μόνη της τόσο τον 9χρονο γιο της, όσο και το μεγαλύτερο παιδί της. Η 40χρονη υποστήριξε πως φοβόταν να στείλει το παιδί της στο σχολείο, καθώς άκουγε ότι υπάρχουν «πολλά κρούσματα κορονοϊού».Please follow and like us:
fb-share-icon