Οι επαγγελματίες αγκάλιασαν το Taste Like Chios- Η αρχή της συνέχειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Επίσημη παρουσίαση στο Agora Residence πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της μελέτης τουρισμού γαστρονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Taste Like Chios). Οι
Σεφ του νησιού μας δημιουργούν και θα προσφέρουν γαστρονομικές προτάσεις παραδοσιακών συνταγών εμπνευσμένες από την τοπική κουζίνα με τοπικά προϊόντα και υλικά.Tα αποτελέσματα της μελέτης για το γαστρονομικό τουρισμό και κυρίως την εφαρμογή στην πράξη αυτών των αποτελεσμάτων παρουσιάστηκαν σε επαγγελματίες του κλάδου στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο φορέας τουρισμού Χίου. Οι επαγγελματίες αγκάλιασαν το Taste Like Chios.

Στην κάμερα της Chiosin.gr μίλησαν ο  Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ν.Νύκτας που εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου αυτού και το γεγονός ότι δίνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης ένα σημαντικό «εργαλείο». «Η δική μας δουλειά τελείωσε είναι στο χέρι των επαγγελματιών να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση για να αναπτύξουν και να δώσουν ταυτότητα στις επιχειρήσεις τους» ανέφερε ο κ. Νύκτας.

Ο εμπνευστής-μελετητής  της ιδέας κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης αναφέρθηκε στο εργαλείο που παραδίδεται στους επαγγελματίες να «αγκαλιάσουν» αυτό το εγχείρημα. Υπάρχουν τα θεμέλια, το πλάνο, η υλοποίηση. Η διατύπωση του Χιώτικου μενού είναι ένα πολύ σημαντικό πλάνο.

Όπως είπε ο  Αντιπρόεδρος του φορέα τουρισμού κ.  Γιώργος Πάσσας  ζητούμενο είναι οι Χιώτες εστιάτορες να ενσωματώσουν αυτές τις συνταγές στα μενού τους ώστε  να αναδειχθεί η μοναδικότητα  των τοπικών γεύσεων. Είναι μια μορφή καταλόγου με Χιώτικες παραδοσιακές συνταγές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και δηλώσεις από την εκδήλωση:

 Please follow and like us:
fb-share-icon