Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Ταξιδάκια αναψυχής με … λεφτά σε εκθέσεις που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ανά την Ευρώπη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Χίος δεν έχει δει τουρίστες από αυτά τα μέρη χρόνια τώρα. Οι εκθέσεις που εκπροσωπηθήκαμε είναι σε Βέλγιο, Τσεχία, Ρουμανία, Ολλανδία, Γερμανία, Σερβία.

Σύμφωνα με την διαύγεια τα έξοδα ήταν σημαντικά για αυτές τις εκθέσεις.

– Όπως για μεταφορά εντύπων στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΒΑ στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις: TTR στο Βουκουρέστι, IFT στο Βελιγράδι, HOLIDAY WORLD στην Πράγα και ΙΤΒ στο Βερολίνο  συνολικού ποσού έως 3.533,00 €.

– Την μετακίνηση υπαλλήλων με ποσά της τάξεως 2340 € , 2820 € και 2500 €  μόνο για την έκθεση του Βερολίνου

-Την μετακίνηση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κας ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΤΣΕΧΙΑΣ και υποψηφίας με την Χριστιάνα Καλογήρου κας ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΤΣΕΧΙΑΣ με το ποσό των 2100 ευρώ ΚΑΙ στις Βρυξέλλες με 2100 ευρώ

Αναρωτιόμαστε τι αποτελέσματα έχουν αυτές οι εκθέσεις με τα τόσα έξοδα αφού ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν βλέπουμε.Έχουμε ξαναγράψει ότι τα λεφτά αυτά τα θεωρούμε πεταμένα, αφού η Χίος και γενικότερα η Περιφέρεια δεν έχει ωφεληθεί ποτέ από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προβάλλει τα νησιά μας.Πεταμένα λεφτά σε εκθέσεις που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα.

Είναι ποτέ δυνατόν να περιμένουμε ενίσχυση του τουριστικού μας ρεύματος από τις χώρες αυτές;

Ποιοι είναι αυτοί που εγκρίνουν τις συμμετοχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εκθέσεις αυτές και με τι κριτήρια;

Έχει η Χριστιάνα Καλογήρου κάποια απάντηση στα ερωτήματά μας αυτά;

Εμείς παραθέτουμε το Δελτίο τύπου με τις εξορμήσεις ανά την Ευρώπη τις Περιφέρειας μας:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε σε μια σειρά από εκθέσεις τουρισμού από την αρχή του έτους, με στόχο την τουριστική προβολή και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των νησιών. Συγκεκριμένα συμμετείχε με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ στις παρακάτω εκθέσεις :

– Στην Ουτρέχτη, στη διεθνή έκθεση VAKANTIEBEURS, 9 ως 13 Ιανουαρίου. Με τη συμμετοχή αρκετών επαγγελματιών από τα νησιά έγινε προβολή στο Ολλανδικό κοινό, που δείχνει μια σταθερή προτίμηση στο Βόρειο Αιγαίο, αποτελώντας μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές αγορές για τα νησιά μας. Σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προετοιμάζονται φιλοξενίες για το καλοκαίρι, καθώς και μια σειρά από webinars για τουριστικούς πράκτορες και Tour Operators, ώστε να εξοικειωθούν με τους προορισμούς και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουν.

– Στις Βρυξέλλες, στην έκθεση Salon des Vacances, 7 ως 10 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε για πρώτη φορά. Το Βελγικό κοινό ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γαστρονομία, γι’ αυτό και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον τους. Σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ, κα. Ελένη Σκαρβέλη, προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασης των νησιών και των τοπικών προϊόντων στη Μπρυζ, τον Οκτώβριο του 2019.

– Στο διάστημα 21 ως 23 Φεβρουαρίου, τα νησιά παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα στην Πράγα, στο Βουκουρέστι και στο Βελιγράδι. H τουριστική αγορά της Τσεχίας επανέρχεται δυναμικά στη Λέσβο και στη Σάμο, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι συνεργασίες στις κοντινές Βαλκανικές αγορές και κυρίως σε αυτήν της Ρουμανίας όπου έχουν  δρομολογηθεί από το 2018 απ’ ευθείας συνδέσεις με τη Σάμο και τη Λέσβο.

– Στη Διεθνή Έκθεση “ITB” στο Βερολίνο, που αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού, με μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς φιλοξενεί επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, και πραγματοποιήθηκε 6 έως 10 Μαρτίου, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πλαισιώθηκε από την παρουσία πολλών επιχειρηματιών και φορέων του τουρισμού από τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο.

Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με φορείς της Ελλάδας και της Γερμανίας στο επίπεδο της ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας και της διάχυσης της θετικής εικόνας των προορισμών μας, ενώ ειδικότερα συμφωνήθηκε με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας η δρομολόγηση δράσεων ενίσχυσης της προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο εξωτερικό. Τις παραπάνω συμμετοχές οργάνωσε και συντόνισε η Διεύθυνση

Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με επιτόπια παρουσία στελεχών της, ενώ την πολιτική εκπροσώπηση της Περιφέρειας είχαν εκ περιτροπής η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού  Πολιτισμού, κ. Αγγελική Σαραντινού (Ουτρέχτη, Βρυξέλλες, Πράγα) και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Γιώργος Καμπούρης (Βουκουρέστι, Βερολίνο). Από το

σύνολο των συναντήσεων και των επαφών με επαγγελματίες και κοινό, προέκυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου και γενικά υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα νησιά μας. Οι εκθέσεις του Α΄ εξαμήνου 2019 ολοκληρώνονται με την συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» στη Λευκωσία, η οποία προγραμματίζεται από 3 έως 5 Μαΐου 2019.

 

 

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: