Κ. Μουτζούρης: Το Θόλος θόλωσε- Να ναυλώσουμε πλοίο να φύγουν και οι 300 (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης μιλώντας εφ’ολης της ύλης πλαισιωμένος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από τους Χιώτες Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό συμπαραστάτη του πολίτη Γιώργο Παπαδόπουλο.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η δημιουργία δομής στο Θόλος δεν μπορεί να προχωρήσει, “το Θόλος θόλωσε” είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί νέα θέση. Μάλιστα δήλωσε ότι εάν η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεχτεί να γίνει μια εγκατάσταση για καταγραφή και ταυτοποίηση έως 500 ατόμων τότε η Περιφερειακή αρχή είναι έτοιμη να προτείνει χώρο. “Είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε πρόταση για χώρο αν η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης δεχτεί αυτό που λένε το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο για μια μικρή εγκατάσταση καταγραφής” τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τα γεγονότα των Θεοφανείων ο κ. Μουτζούρης χαιρέτισε την στάση και την αντίδραση των κατοίκων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι όλες οι αντιδράσεις έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και χωρίς την πλειοψηφία των πολιτών τίποτα δεν γίνεται. Για την αναμενόμενη εκκένωση της Χίου ανέφερε: να ναυλώσουμε πλοίο να φύγουν και οι 300 να τελειώνουμε.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Μουτζούρης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με το φράγμα «Κόρης Γεφύρι»   αναγνωρίζοντας ότι το έργο δεν θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της παρούσας τουλάχιστον θητείας.  «Δεν βλέπω να τελειώνει το έργο, καθυστερεί από το Υπουργείο και είμαι δυσαρεστημένος»  ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά και πάλι νέες μελέτες  και αποτυπώσεις χωρίς να υπάρχει θέμα στατικότητας.

Με δεδομένη μάλιστα την συγκεκριμένη καθυστέρηση ο κ. Μουτζούρης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Β.Μυριαγκό και δέχτηκε το αίτημα για χρηματοδότηση της αντικατάστασης των αφαλατώσεων στο Θόλος.  «Αν μπορούμε με αυτό τον τρόπο να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος θα το κάνουμε» είπε ο κ. Μουτζούρης, αναφέροντας ότι η χρηματοδότηση για το έργο αυτό θα φτάσει τα 400.000€

Επίσης αναφέρθηκε στα έργα στο νοσοκομείο, στη μετατόπιση του Παραλιακού που προχωράνε όπως και οι μελέτες σε Λοβοκομείο και τον Παραλιακό του Βροντάδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη:Please follow and like us:
fb-share-icon