ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ

Συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια της ΣυμμαΧίας Αξιών του Κώστα Τριαντάφυλλου, ενός δημοτικού συνδυασμού με κύρια χαρακτηριστικά την υπευθυνότητα ,την ανανέωση, τη διαφάνεια, τη διαρκή λογοδοσία, την ανάπτυξη με όραμα και σχέδιο.

Το ισχυρότερο κίνητρο, μου το προσφέρατε εσείς με τις προτροπές σας να συμμετάσχω σε αυτήν την προσπάθεια της ανάπτυξης και της προόδου του τόπου μας.

Η παρότρυνσή σας αυτή αναδεικνύει την κοινή επιθυμία μας να ανατρέψουμε το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί και μέσα από την ΣυμμαΧία Αξιών να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο που θα φέρει τη Χίο μας στη θέση που της αξίζει.

Σας καλώ και εγώ με τη σειρά μου να υποστηρίξουμε μαζί αυτή την όμορφη και έντιμη προσπάθεια για ένα Δήμο στον οποίο το επίκεντρο θα είσαι ΕΣΥ , για μια Χίο λειτουργική , ανθρώπινη, ελκυστική και εξωστρεφή, να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον καλής διαβίωσης με άξονες την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη, την απασχόληση, την ανάπτυξη, για ένα Δήμο πρωτοπόρο, αναπτυξιακά δυναμικό, σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο με επίκεντρο το συμφέρον όλων των δημοτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε να εμφανίζεται ως υψηλό και σπουδαίο το μικρό και αυτονόητο.

Όσοι πιστεύουν ότι η Χίος μπορεί να ξεφύγει από την σημερινή καχεξία της , να αναμετρηθεί με την ιστορία της και τις προκλήσεις της εποχής ας έρθει σε μας, στη ΣυμμαΧία Αξιών με εγγυητή τον Κώστα Τριαντάφυλλο για να κάνουμε τη Χίο μας λαμπερή, να εμπνέει και να ελκύει , να απαιτεί και να κερδίζει. Επιδίωξή μας η στήριξη της κοινωνίας και όχι τα κόμματα οι παράγοντες και τα συμφέροντα.

Ελάτε μαζί μας να παλέψουμε για τη Χίο  του πολιτισμού, της ναυτιλίας, της ιστορίας, των αρχιτεκτονικών μνημείων , της καλλιτεχνικής δημιουργίας, των γειτονιών και των χωριών. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς που χρησιμοποιούν τους θεσμούς , που χτίζουν την προσωπική τους κυριαρχία, που δεν μπορούν να εμπνεύσουν, ξέρουν όμως να τάζουν. Να απαλλαγούμε από αυτούς που κατάντησαν τη Χίο μας να διαφεντεύεται από μια ομάδα αυτοδιοικητικών ηγεμονίσκων.

Οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια οδυνηρή διαπίστωση μιας πολιτικής αποτυχίας. Αρκετά πια οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις , ήρθε η ώρα να φύγουν οι σκελετοί από την ντουλάπα.

Σήμερα θέλουμε πρόσωπα με δημιουργική σκέψη, γνώση και ικανότητες, πολίτες καταξιωμένους στο χώρο εργασίας τους , πολίτες που βρίσκουν λόγους και τρόπους να οραματιστούν και να εμπνεύσουν, να συνεργαστούν και να συναποφασίσουν με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου μας, να ακολουθούν το δρόμο της ευθύνης και της προοπτικής. Αυτό κατάφερε η ΣυμμαΧία Αξιών να δημιουργήσει ένα δημοτικό συνδυασμό  από υγιή στελέχη της κοινωνίας μας , με τεχνοκρατική κατάρτιση ,επαγγελματική καταξίωση, σύγχρονη αντίληψη με ιδέες και όραμα , εθελοντές στο πνεύμα που τοποθετούνται απέναντι στα προβλήματα με στρατηγική , εργατικότητα και συνέπεια, που υπηρετούν αξίες και όχι αξιώματα. Και κυρίως πρόγραμμα μετρήσιμο ,υλοποιήσιμο , ολοκληρωμένο που δίνει λύσεις  σε όλα τα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας.  Για όλα αυτά εγγύηση αποτελεί ένας άνθρωπος αξιόπιστος , ικανός με αρχές και αξίες ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Όλοι εμείς στη ΣυμμαΧία Αξιών βγαίνουμε μπροστά και αφήνουμε πίσω το παρελθόν προτάσσοντας στα κοινά αξίες λησμονημένες μέχρι σήμερα. Την αξία του διαλόγου, την αξία του σχεδιασμού, την αξία της ισόρροπης ανάπτυξης για να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά μας , την αξία της επιχειρηματικότητας με επενδύσεις και πόρους που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, την αξία της ασφάλειας, την αξία της αλληλεγγύης, την αξία του σεβασμού αναβαθμίζοντας την αισθητική του δημόσιου χώρου με σεβασμό στον πεζό και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, την αξία της συμμετοχής, την αξία της Χίου για να ξαναδώσουμε αξία στη Χίο του πολιτισμού, του αθλητισμού , τη Χίο της ναυτιλίας και της μαστίχας , τη Χίο του κάμπου και των μεσαιωνικών χωριών, τη Χίο μας.

 Η κοινή μας πορεία ξεκίνησε και σε αυτήν σας θέλουμε όλους κοντά μας έχοντας ένα όνειρο , να σκαρφαλώσουμε στο άπειρο, κι αν ακόμα δεν το φτάσουμε πάλι θα ξέρουμε πως το καθήκον μας έφτασε στο ύψος των ανθρώπων.

                                                                                                                                Με εκτίμηση

Μανώλης Αγγουλές

                                                                                                                                                                         Εκπαιδευτικός-

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon