Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η χάρη του Αγίου Χαραλάμπους στο Μικρασιατικό Βαρβάσι


Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η χάρη του Αγίου Χαραλάμπους στο Μικρασιατικό Βαρβάσι της Χίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Πλήθος πιστών για 2 μέρες κατέκλυσε το προσφυγικό Βαρβάσι, για να προσκυνήσουν τον πρόσφυγα θαυματουργό Άγιο.
Στον Εσπερινό της Κυριακής παρέστη ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο κ. Αντώνης Ζερβάκης, ο κ. Μπουρνιάς Παντελής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλογεράκης Παύλος.
Την Δευτέρα το πρωί με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή  ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ Χίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, , ο κ. Μάργαρης Γιάννης, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και πλήθος άλλων αρχών. Το παρόν έδωσαν οι εξαίρετες κυρίες του Ερυθρού Σταυρού και παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου Χίου.
Ο Φάρος Βαρβασίου τίμησε όπως κάθε χρόνο την χάρη του προστάτη Αγίου του, με πολυπληθή αποστολή μελών του χορευτικού, ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες από περιοχές της Μικρασίας.
Φωτογραφίες Κώστας Φύσσας
Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: