Με 2400 extra μισθό για τους ιδιώτες γιατρούς-Λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων


Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Όσον αφορά την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των ΚΥΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου κ Παντελής Βρουλής πρότεινε να γίνει με ιδιώτες γιατρούς τις απογευματινές ώρες και με μισθό της τάξεως των 2.400 ευρώ που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Επίσης σήμερα κατέφθασε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλή, για την παραχώρηση 4 οικίσκων για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εξωτερικών ιατρείων στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ (Χίου).

Τα ιατρεία, προσφέρθηκε να επανδρώσει σε 24ωρη βάση η Περιφέρεια, με στόχο την εξέταση προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην δομή.

Το υπουργείο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ανταποκρίθηκε θετικά και οι οικίσκοι θα διατεθούν αυθημερόν.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε: «Με χαρά ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Βρουλή, για τη διάθεση οικίσκων για την λειτουργία εξωτερικών ιατρείων στη ΒΙΑΛ. Προχωράμε ήδη, όπως ανακοίνωσα χθες, σε επείγοντα μέτρα υγειονομικής θωράκισης των ανοικτών δομών φιλοξενίας και την δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Η συμβολή της αυτοδιοίκησης, όπως στην περίπτωση της Χίου, συμβάλει αποφασιστικά στην επιτάχυνση των ενεργειών και στην επιτυχία των δράσεων».
Please follow and like us:
fb-share-icon