5 Χρόνια από την οσιακή κοίμηση του π. Αμβροσίου (Καθ. Ιεράς Σκήτης Αγίων Πατέρων)


Μακαριστέ γέροντα μου και καθηγούμενε της Ιεράς Σκήτης Αγίων Πατέρων του Προβατίου Όρους της Αγιοτόκου νήσου Χίου.

π. Αμβρόσιε ούτε λεπτό δεν βγήκες από το μυαλό μου ούτε μέρα χωρίς να κοιτάξω την φωτογραφία σου την οποία έχω στο σαλόνι του σπιτιού μου  και ανάβοντας το καντηλάκι σου καθημερινώς σου λέω  της χαρές μου, τους προβληματισμούς μου, τις λύπες μου , και είμαι βεβαίως ότι τις γνωρίζεις και τις βλέπεις και εσύ, γιατί αυτό αισθάνομαι ότι μεσιτεύεις για την σωτηρία μας στον Επουράνιο Θεό,στο Θεό που αγάπησες που έζησες για αυτόν και κήρυξες τον Λόγων Του σε εμάς που τόσο μεθούσαμε από αυτά τα λόγια, που βγαίναν από τα σπλάχνα της καρδιά σου. 

Ακόμα και αν το Κήρυγμα σου διαρκούσε αρκετή ώρα προσηλωνόμασταν με την απλότητα και με αυτή την μαεστρία να το κάνεις πολύ απλό ώστε να το καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά.  

Όπως στο  Κήρυγμα σου έτσι  κατάφερνες όλοι οι Χριστιανοί και στις Ιερές Ακολουθίες  που πραγματοποιούσες να μετέχουν και να μην είναι απλοί Θεατές.

Σου ζητώ συγνώμη Μακαριστέ μου και Πνευματικέ μου π Αμβρόσιε γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν ήθελες να μιλάνε για σένα , απλά ήθελες  να προσεύχονται για εσένα.

Λένε οι άνθρωποι ότι ο νεκρός επί τις γης πεθαίνει όταν ξεχαστεί εμείς πατέρα μας δεν σε ξεχάσαμε ποτέ!!!

 5 Χρόνια  έχουν περάσει από την οσιακή σου κοίμηση 15 Μάιου 2015  την οποία έκλεισες τα όμορφα σου μάτια που εκπέμπαν της μεγάλες αρετές  που είχες  όπως, την απλότητα , της ταπεινώσεως,  της συγχωρητικότητας, της υπομονής, της αγάπης.

  Ο Μακαριστός πατήρ Αμβρόσιος ήταν δια βίου πιστός στρατιώτης Ιησού Χριστού και μιμητής των Αγίων, πολιτευθής με γνήσιο αποστολικό ζήλο και πατερικό φρόνημα.

Υπηρέτησε υποδειγματικά το Άγιο θέλημα του Κυρίου με ορθόδοξο πατερικό και εκκλησιαστικό ήθος.

Αφιέρωσε τον εαυτό του για την δόξα του Θεού και την ωφέλεια του πλησίον.

Δεν τον άγγιζε ούτε καν στην σκέψη του ο πλούτος ,ούτε η δόξα ακομα και αν του είχαν πρωτεΐνη για να γίνει Επίσκοπος , αλλ’ έζησε ταπεινά, απλά και με ειλικρινή ευσέβεια.

 Κάθε ζήτημα που παρουσιαζόταν στην επίγεια ζωή του το αντιμετώπιζε με προσευχή, σύνεση, διάκριση, ταπείνωση, πραότητα και υπομονή.

Η ταπείνωση και η πραότητα του ήταν φαινόμενον.

Στο Ιερό του πετραχήλι οδηγούσε σε αληθινή μετάνοια τους προσερχομένους και έσωζε, συνεργούντος του Θεού, πολλές ψυχές καλής προαιρέσεως.

Ενώ είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο να βρούμε αγαπητοί μου Αναγνώστες λόγους ικανούς ή εικόνες κατάλληλες προς αποκάλυψη της μυστικής εν Χριστώ ζωής του. 

Απλά οι άνθρωποι που τον γνώριζαν από κοντά γνωρίζουν τα ακριβείς πράγματα που γράφω.

Ο Μακαριστός Γέροντας π. Αμβρόσιος είχε το σχήμα του ανθρώπου, αλλά ζούσε σαν Άγγελος (όπως ήταν και το κοσμικό του Όνομα).  

Ήταν  ο ανεξίκακος, φιλομόναχος , φιλάγαθος, δίκαιος, γαλήνιος, πράος, άκακο αρνίο, όσιος, άνθρωπος του Θεού.

Αιώνια η μνήμη σου μακαριστέ Γεροντά Αμβρόσιε

Το πνευματικό σου παιδί Αλέξανδρος Μπαξεβάνης

ΧΙΟΣ 15 Μαΐου 2020
Please follow and like us:
fb-share-icon