Να ενισχύουμε με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν του τόπου μας


Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Β. Αιγαίου κ. Νίκος Νύκτας σχετικά με την κρίσιμη Πανελλήνιας εμβέλειας τουριστική τηλεδιάσκεψη :

Σήμερα είχα την τιμή να συμμετέχω στην 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη. Ήταν μια σημαντική τηλεδιάσκεψη, γιατί αφορούσε και αυτή στον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν. Από την πλευρά μου, στοχεύουμε για το καλύτερο, να βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα, ώστε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, της Χίου και για αυτόν τον σκοπό εργάζομαι ακατάπαυστα καθημερινά!

 

Η 5η τηλεσυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη, έλαβε χώρα σήμερα με αντικείμενο το συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

 

Στη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, εκτός των Αντιπεριφερειαρχών για τον τουρισμό, συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις οι Περιφερειάρχες: Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου,  Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η νέα Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κα Σταυρούλα Μηλιάκου.

 

Ο Υπουργός Τουρισμού συζήτησε με τους Περιφερειάρχες για τις ανησυχίες τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον τουρισμό και τους βασικούς πυλώνες και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων και ενεργειών, ώστε να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, για να μπορέσει να επανεκκινηθεί ο τουρισμός για την φετινή περίοδο, να υπάρξει τόνωση του τουριστικού προϊόντος και τουριστική κίνηση, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Στην τηλεδιάσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Χίου κ. Νύκτας, έθεσε

συγκεκριμένες ερωτήσεις στον Υπουργό για το χρονοδιάγραμμα

οριστικοποίησης και εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στα

ξενοδοχεία, όσο και στις λοιπές επιχειρήσεις του τουρισμού και ζήτησε την

επίσπευση της έκδοσης των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα

ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως

την μείωση του Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις.

 

Ακολούθως ζήτησε την επιδότηση ακτοπλοϊκών και τυχόν αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου να γίνει οικονομικότερη και λιγότερη δαπανηρή η επίσκεψη των τουριστών στα νησιά μας.

Επιπλέον αιτήθηκε την επίσπευση της ενεργοποίησης της εθνικής πλατφόρμας διαφημίσεως έτσι ώστε να αποσταλεί στο Υπουργείο από τις περιφέρειες της Ελλάδος το οπτικοακουστικό υλικό εκάστης περιφέρειας και φυσικά της περιφέρειας μας το οποίο καταδεικνύει τις ιδιαιτερότητες και το εξαιρετικό κάλλος των νησιών μας.

 

Τέλος, ο κ. Νύκτας ζήτησε από τον Υπουργό, να προχωρήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος έκδοσης ολιγοήμερης βίζας για πολίτες τρίτων χωρών εκτός Σέγκεν, οι οποίοι όταν επισκέπτονται την γειτονική Τουρκία να μπορούν χωρίς έξτρα κόστος και γραφειοκρατία να έρχονται και στα νησιά μας για ολιγοήμερες διακοπές έως 72 ώρες.

 

 

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: