Φροντιστήρια Πουκαμισάς: Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα για την σωστή ενημέρωση &τις επιλογές των μαθητών


Το Σάββατο 18.01.2020 πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς με θέμα το Νέο Εκπαιδευτικό Χάρτη, το Νέο Λύκειο και τον τρόπο που διαμορφώνεται η αγορά εργασίας. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γατούδης Γεώργιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της Employ. Ο κ. Γατούδης ανέλυσε τις αλλαγές που αφορούν το Νέο Λύκειο αλλά και τις επικείμενες αλλαγές που έχουν συζητηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα όπως η τράπεζα θεμάτων. Ο ίδιος ανέφερε την διεπιστημονικότητα που χαρακτηρίζει την σύγχρονη αγορά εργασίας εξαιτίας της τεχνολογικής ανάπτυξης και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. ‘Η σωστή ενημέρωση για το σύστημα αλλά και για τις επιλογές που έχει ο μαθητής είναι εξίσου σημαντικές με την ορθά οργανωμένη προετοιμασία του παιδιού. Με το σύστημα επιτυχίας Πουκαμισάς και το πρόγραμμα συμβουλευτικής που εφαρμόζουμε στα φροντιστήρια μας εξασφαλίζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους μαθητές μας.’   τόνισε η διευθύντρια της μονάδας κα Ψαρέλη Κυριακή.
Πλήθος μαθητών και γονέων που βρέθηκαν στο χώρο του φροντιστηρίου είχαν την δυνατότητα να διατυπώσουν απορίες και να ζητήσουν συμβουλές από τον κ. Γατούδη για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα που τους απασχολούν. Όπως ανέφερε ο κ. Γατούδης το κλειδί για την επιτυχημένη επαγγελματική επιλογή είναι να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα των  παιδιών.

Τέλος, οι μαθητές ο οποίοι συμμετείχαν στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, τα αποτελέσματα των οποίων θα παραδοθούν από τους συμβούλους της μονάδας στους ίδιους και τους γονείς τους.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon