Επιμένει η Κυβέρνηση για άνοιγμα των σχολείων
Μετά τις ανακοινώσεις της κ. Πελώνη , ότι μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 11/1 αλλά και του Β. Κικίλια, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του ανοίγματος των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας κοινοποιεί και πάλι την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στις 11/1.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στο ipaidia.gr:

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1
Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.
Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Άνοιγμα σχολείων – Τι είπε η κ. Πελώνη

Άνοιγμα σχολείων : Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away.
«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της».
«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Πηγη:ipaidia.gr

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: