Οι κάτοικοι της Χίου δεν θα ανεχθούν κανενός είδους άλλη κοροϊδία και υποσχέσεις

RSS
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow by Email

Στην περίφημη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που έγινε στις 18 Μαρτίου 2016 (*) ,δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι απαραίτητο οι παράνομα νεοεισελθόντες να παραμένουν στα νησιά μας μέχρι να επιστραφούν .
Η αυθαίρετη αυτή ερμηνεία έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού περιόριζε το πρόβλημα μόνο στα νησιά. Ο κος Μουζάλας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν γίνεται να μετακινηθούν από τα νησιά βρίσκοντας πρόθυμους δημάρχους που τους έπειθε συντάσσοντάς τους σ αυτήν την λογική .Ολοι έβγαιναν κερδισμένοι έτσι. Η ηπειρωτική Ελλάδα δεν δεχόταν την πίεση του μεταναστευτικού, η Ευρώπη εξασφάλιζε ότι τα νησιά θα λειτουργούσαν σαν φράχτες ,οι επιτήδειοι διακινητές ,οι αμειβόμενοι “ανθρωπιστές”, οι συναλλασόμενοι με τον πακτωλό χρημάτων της παρασιτικής οικονομίας που αναπτύχθηκε και η Τουρκία που κατέστρεφε τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό των νησιών.Οι μόνοι χαμένοι οι κάτοικοι των νησιών και οι μετανάστες- πρόσφυγες που αναγκάζονταν να ζουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες.
Μόνο όταν η κατάσταση έφθανε σε οριακό σημείο ,άνοιγε η βαλβίδα ασφαλείας προς την ηπειρωτική Ελλάδα με την εφεύρεση του όρου ευαλωτότητα. Ετσι τα νησιά βρίσκονταν πάντα σε μια ευαίσθητη ισορροπία πληρώνοντας μόνα τους το τίμημα.
Ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος δεν ερμηνεύει εις βάρος του αμφιλεγόμενες “συμφωνίες” ούτε διαπραγματεύεται εκπλιπαρώντας ξένες χώρες για να “πάρει” άδεια για το που θα κατανείμει τους παράνομα εισελθόντες στην επικράτειά του.
Πουθενά στην “συμφωνία” δεν αναφέρεται ότι χάνεται η δυνατότητα επιστροφής στην Τουρκία για κάποιον μετανάστη που μετακινείται στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Άλλωστε ελάχιστα έχουν τηρηθεί από τα αναγραφόμενα σ αυτήν ,όλα εις βάρος της χώρας μας.
Φτάνουν πια τα ψέμματα οι αυθαίρετες ερμηνείες και οι δήθεν “επίπονες διαπραγματεύσεις” .(**),(***)
Ως εδώ. Οι κάτοικοι της Χίου δεν θα ανεχθούν κανενός είδους άλλη κοροϊδία και υποσχέσεις.Δεν θα ανεχθούν να συνεχισθεί άλλο αυτή η κατάσταση.Δεν θα ανεχθούν καμμία απόπειρα δημιουργίας νέων χώρων παραμονής στο νησί , ούτε άλλες δικαιολογίες .

ΠΕΑ

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com