“Σπίτι της Μαρίας” Χίος : Ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφίας σε τζαμί (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Για Ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για τη μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί έκανε λόγο ο βουλευτής Λαρίσης-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον αγιασμό στο “Σπίτι της Μαρίας”» στα Καρδάμυλα :. «Τύχη αγαθή τα έφερε έτσι και σήμερα, που βρισκόμαστε ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εδώ στη Χίο, για να παρουσιάσουμε τον εμβληματικό Τόμο που εκδώσαμε ως απάντηση στη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Πόλη σε τζαμί, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, να πραγματοποιείται αυτή η σεμνή τελετή στο “Σπίτι της Μαρίας”». Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε έργα αγαθά προς την πατρίδα, δεν περιμένει λόγους επαινετικούς από εμάς, αλλά νομίζω ότι του οφείλουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ. Γιατί εσείς εδώ οι ακρίτες γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας ότι, η μεγαλύτερη εθνική απειλή δεν είναι η τουρκική προκλητικότητα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Σεβασμιότατε, η μεγαλύτερη εθνική απειλή είναι το δημογραφικό. Και για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό, πρώτα απ’ όλα πρέπει να προσφέρουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας, ώστε να έχουνε τη δυνατότητα απασχόλησης για να δημιουργήσουνε οικογένεια και να γεννήσουν παιδιά. Και τέτοιες ευκαιρίες δίνει το “Σπίτι της Μαρίας”, το Ίδρυμα Τσάκου στο νησί της Χίου, και για αυτό σας είμαστε ευγνώμονες. Σε ανάμνηση της εδώ παρουσίας μας θα ήθελα να σας προσφέρω αυτόν τον Τόμο.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, , ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ, ο Ακαδημαϊκός, διαστημικός επιστήμονας στη NASA κ. Σταμάτης Κριμιζής και πλήθος κόσμου.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε στον Διευθυντή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» κ. Μιχάλη Μπελέγρη τον αφιερωματικό Τόμο της ΔΣΟ «Αγία Σοφία – Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon