Φοβόμαστε!!! Θέλω να τους πω να έρθουν στη Χίο αλλά… Βιώνουμε τον πόλεμο-τους ανοίξαμε τα σπίτια μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ακόμα μία επίσκεψη μαθητών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus πραγματοποιήθηκε στη Χίο. Ειδικότερα, αντιπροσωπείες από σχολεία της Σικελίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας φιλοξενούμενοι από μαθητές του 11 ου Δημοτικού Σχολείου Χίου. Τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα συμβάλλουν στη δημιουργική αλληλεπίδραση των μαθητών, εμπεδώνοντας σχέσεις φιλίας και συνεργασίας στην ευρύτερη μαθητική κοινότητα που υπερβαίνει τα εθνικά όρια και εκτείνεται μεταξύ των χωρών.
Ξεχωριστή είναι η παρουσία των Πολωνών από σχολείο του Κατοβίτσε και μόλις 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Ο δημοσιογράφος της Chiosin.gr Νίκος Ζερβόπουλος συνάντησε υπεύθυνη της Πολωνικής αποστολής Joanna Kalińska στο ξενοδοχείο Χανδρής κατά την παραμονή τους.
Η Joanna Kalińska δήλωσε στην Chiosin.gr:
Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα.   Από τη Χίο μένω εντυπωσιασμένη. Η φιλοξενία σας ήταν τέλεια. Ξεχώρισα το φαγητό σας τις μοναδικές ομορφιές σας τα λουλούδια σας όπως τις λαλάδες τα προϊόντα σας όπως τα μανταρίνια σας την μαστίχα σας. Ζούμε λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Στην Πολωνία έχουν έρθει 500,000 μετανάστες. Έρχονται οικογένειες και γυρίζουν πίσω οι άνδρες. Φοβόμαστε μην επεκταθεί ο πόλεμος και στην πατρίδα μας και σε όλη την Ευρώπη γενικότερα. Ανοίξαμε τα σπίτια μας για τους Ουκρανούς. Στο δικό μου μένουν 2 παιδιά και η μητέρα τους. Θέλουμε να τελειώσει σύντομα. Θέλω να πω στους φίλους μου να έρθουν στη Χίο για διακοπές αλλά όταν υπάρχει πόλεμος όλα τα λεφτά μας πάνε σε βοήθεια αυτών των ανθρώπων που πολεμάνε.Please follow and like us:
fb-share-icon