Οι νησιωτικές κοινωνίες θα αντιδράσουν στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Δήλωση του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη

 

 

«Οι νησιωτικές κοινωνίες θα αντιδράσουν στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου»

 

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιβεβαίωσε, και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, την κριτική που είχε ασκηθεί έγκαιρα και τεκμηριωμένα από φορείς και κόμματα στην εισαγωγή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από την κυβέρνηση ΝΔ.

Όπως ήταν βέβαιο, βάσει αυτού του εκπαιδευτικά άδικου και κοινωνικά ανάλγητου μέτρου, τα περιφερειακά ιδρύματα επλήγησαν ιδιαίτερα έντονα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι μεταξύ των μεγάλων χαμένων, καθώς σχεδόν οι μισές θέσεις του μένουν κενές. Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για το ίδιο το Πανεπιστήμιο, αλλά και τις νησιωτικές κοινωνίες που το φιλοξενούν.

Αντί η κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους ειδικής στήριξης των φοιτητών και του επιστημονικού προσωπικού ενός μοναδικής φυσιογνωμίας ιδρύματος, το οποίο διακρίνεται για το ερευνητικό έργο του, αλλά αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της περιφερειακότητας και πολυνησιωτικότητας, το επιβαρύνει και το οδηγεί στην καχεξία και την απαξίωση.

Οι κοινωνίες του νησιών και η πανεπιστημιακή κοινότητα ήδη αντιδρούν σθεναρά σε αυτές τις πολιτικές και θα υπερασπιστούν το πολύτιμο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί δίπλα τους με σταθερότητα και συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.

FVTO ARXEIOYPlease follow and like us:
fb-share-icon