Η διοίκηση της Μονομετοχικης του Δήμου Χίου ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά της


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Μονομετοχικής Α.Ε,  με Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Ανδρέαδη και Δ/νουσα Σύμβουλο την Κατερίνα Τσούχλη, απαρτίζεται από τους:

Μπουρνιά Χαράλαμπο

Νεαμονίτη Δέσποινα

Ασπιώτη Κυριακή

Σιδεράτου Σοφία

Μελέκο Γεώργιο

Ζαφειράκη Κωνσταντίνο και τον

Λεγάτο Παντελή του Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η διοίκηση της Μονομετοχικης του Δήμου Χίου ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά της.

Ο Πρόεδρος της  εταιρείας  Κωνσταντίνος Ανδρεάδης και η Διευθύνουσα  Σύμβουλος  Κατερίνα Τσούχλη άνοιξαν τα χαρτιά τους στη ‘Chiosin.gr’ για το χρονοδιάγραμμα που θα κινηθούν.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος  κ. Ανδρεάδης

‘παραλάβαμε μία υγιή και ισορροπημένη Μονομετοχική, αλλά σίγουρα όχι οικονομικά εύρωστη.  Η πρόσφατη ψήφιση και έγκριση του προϋπολογισμού  μας από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και μάλιστα με την ευρεία πλειοψηφία με κάνει  να νιώθω αισιόδοξος  ότι θα έχουμε σύσσωμο τον Δήμο Χίου συμμέτοχο στους αναπτυξιακούς μας στόχους’.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την συνάντηση μας με τους δύο διοικητικούς παράγοντες της  Μονομετοχικής του Δήμου Χίου, ο προγραμματικός σχεδιασμός της νέας διοίκησης θα κινηθεί σε τρεις άξονες και είναι άμεσα υλοποιήσιμος. Σε αυτούς συγκαταλέγονται:

Α) Η άμεση διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων με ρυθμίσεις των χρεών μεγαλοοφειλετών της Μονομετοχικής και η παράλληλη βελτίωση του δείκτη εισπραξιμότητας των ίδιων εσόδων.

Β) Η αναπτυξιακή λειτουργία της Μονομετοχικής με παράλληλη αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και την άμεση διαχείριση και αξιοποίηση διαθέσιμων οικονομικών πόρων, πάντα με την χρήση ανοιχτών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα και συμβατών με τα δημοσιονομικά πρότυπα.

Γ) Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου με όρους διαφάνειας και δημοσίου συμφέροντος, με ταυτόχρονη προσπάθεια εκχώρησης επιπλέον ακινήτων στη Μονομετοχική.

 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος:

‘Βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές τόσο με τον Αντιδήμαρχο Ακίνητης Περιουσίας, όσο και με τον ίδιο το Δήμαρχο και έχουμε καταστήσει σαφές ότι η εκχώρηση επιπλέον ακινήτων στη Μονομετοχική του Δήμου θα συνδράμει στην αύξηση  του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, θα βοηθήσει στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της και επιπλέον θα μας δώσει κίνητρο να προχωρήσουμε και συγκεντρωτικά  στην ολοκλήρωση της οριστικής μεταβίβασης ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, ώστε αυτό, μαζί με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που θέλουμε να  προσδώσουμε στην εταιρεία, αλλά και τη συνέπεια στη διαχείριση των ακινήτων της, πέραν από έργο να αποτελέσει και παρακαταθήκη για το μέλλον και να λειτουργήσει ανταποδοτικά, τόσο για το Δήμο, όσο και για τους συνδημότες μας’.

 

Όπως μας έγινε γνωστό, η λειτουργία της Μονομετοχικής ανέκαθεν βασιζόταν στις διαχειριστικές απαιτήσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών, τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρήθηκε ένας ευρύτερος αποπροσανατολισμός από τον κύριο στόχο της, που δεν είναι άλλος από τη διαχείριση και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει, όπως επεσήμαναν ο κ. Ανδρέαδης και η κα. Τσούχλη, ότι οι προηγούμενες διοικήσεις ήταν αναποτελεσματικές.

Ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Δύμβουλος ανέφεραν  για το εννιαμελές συμβούλιο ότι απαρτίζεται από συμπολίτες μας, ανθρώπους με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, κύρος αδιαμφισβήτητο και ποιότητα και έχουν την τιμή και τη χαρά οι ίδιοι να γνωρίζουν και προσωπικά.

Ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘Σέβομαι τα πιστεύω και τις απόψεις τους όπως και εκείνοι ασπάζονται τα δικά μου’, ενώ η Δ/νουσα Σύμβουλος κα. Τσούχλη τόνισε ότι ‘με πνεύμα συνεργασίας,  συσκεπτόμαστε και λειτουργούμε συλλογικά, με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας  και θα δείτε ότι αυτό θα λειτουργήσει καταλυτικά  και με σίγουρα ανταποδοτικά οφέλη για τον κύριο μέτοχο Δήμο Χίου και τον Χιώτη πολίτη’.

 

 
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *