ΒΕΣΣΑ:Έντονη διαμαρτυρία 3 χωριών για την ερήμην εξαγγελία

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Με επιτυχία στέφθηκε χθες Σάββατο 19/06/2021 και ώρα 19:30 η Λαϊκή Συνέλευση της ΤΚ Βέσσας, η οποία πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού της Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν εκτός από τους κατοίκους Βέσσας, Λιθίου, Ελάτας και Αρμολίων, ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων κύριος Βεργίτσης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής κύριος Ξενάκης Ιωάννης, ο κύριος Καμπούρης Παντελής από την Πρωτοβουλία για τη Χίο και τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ, οι κύριοι Νύκτας Νικόλαος και Στεφάνου Παντελής Από τη Συμμαχία Αξιών, ο κύριος Σαραντινός Σταμάτιος από το Χίος Μπροστά, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κύριος Κλιαμενάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΕΜΧ κύριος Τούμπος Γεώργιος και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Λιθίου, Ελάτας και Ολύμπων. 

Ύστερα από διαλογική συζήτηση, κατά την οποία ο κύριος Ξενάκης ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής και καθ’ ύλην αρμόδιος του έργου ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, μας διαβεβαίωσε πως δεν είχε ποτέ την πρόθεση ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η Δημοτική Αρχή, να μεταφερθεί το έργο σε άλλη τοπική κοινότητα από την Τ.Κ. Βέσσας και ότι όλα όσα ανέφερε προσφάτως στα ΜΜΕ συνιστούν απλούς προβληματισμούς. Προτάθηκε μάλιστα από πλευράς του μέσα από συνεργασία με την Τ.Κ. Βέσσας, να βρεθεί λύση έτσι ώστε το έργο να παραμείνει στην Τ.Κ. Βέσσας. Κατά τη διεξαγωγή της συνέλευσης το λόγο πήραν όλοι οι προαναφερθέντες δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι μηδενός εξαιρουμένου τάχθηκαν υπέρ της υλοποίησης του έργου στην Τ.Κ. Βέσσας όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες της Βέσσας και των όμορων κοινοτήτων, όπως και όλους τους θεσμικούς παράγοντες που παρευρέθηκαν στη συνέλευση για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τη Βέσσα και για όλα τα Μαστιχοχώρια. Ακολουθεί το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης.

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΕΣΣΑΣ

Η λαϊκή συνέλευση της τοπικής κοινότητας Βέσσας, με την συμμετοχή των Προέδρων και κατοίκων από τις τοπικές κοινότητες Λιθίου και Ελάτας, σήμερα, ημέρα Σάββατο 19/6/2021, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Διαμαρτύρεται έντονα για την ερήμην των χωριών Λιθίου, Ελάτας και Βέσσας, εξαγγελία περί διερεύνησης αλλαγής της έδρας του βρεφονηπιακού σταθμού Μαστιχοχωρίων. Η λογική της αποκέντρωσης, που πρέπει να διέπει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης των χωριών μας, δεν συνάδει με μία τέτοια εξαγγελία, η οποία, σημειωτέον, πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση.
  2. Εμμένει στην αναγκαιότητα του έργου και την διατήρηση της έδρας στην τ.κ. Βέσσας.
  3. Αιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, να μην μεταβάλουν την απόφαση τους για την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέσσα.
  4. Απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, προκειμένου επιτέλους να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού, όπως αυτό έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου και στον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ.

Τώρας Αντ. Ιωάννης

Πρόεδρος Τ.Κ. Βέσσας

 Please follow and like us:
fb-share-icon