Ενας μαραθωνοδρόμος στο Θολοποτάμι
Ενας μαραθωνοδρόμος στο Θολοποτάμι

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η καραντίνα που θα ξεκινούσε από το Σάββατο, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου πετούσε για Χίο. Ο Σάββας Σπανούδης, παρών στα αγωνίσματα του Αυθεντικού μαραθωνίου από το 2001, επέλεξε τη Χίο για την καραντίνα του.

Η Κυριακή 8 Νοεμβρίου δεν τον βρήκε στο στάδιο του Μαραθώνα, όπως συνέβη την τελευταία πενταετία, αλλά στο Θολόποταμι να ανεβαίνει τρέχοντας τον τσιμεντένιο δρόμο για τον Προφήτη Ηλία, περίπου δυόμισι χλμ. από το χτισμένο στην πλαγιά του ομώνυμου βουνού χωριό. Μαζί του, ο Κίο και η Τράλα, τα σκυλιά δρομείς, με επίσης αρκετές συμμετοχές σε αγώνες.

  Ο 43χρονος δρομέας από την Αθήνα, ο οποίος έχει το απόλυτο των συμμετοχών στο δεκάρι της Χίου που διεξάγεται από το 2012 με αφετηρία και τερματισμό τα Θυμιανά, βγήκε άμεσα σε αναστολή από την εργασία του, και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την απόφαση να αποκλειστεί οικοιοθελώς στη Χίο και στο Θολοποτάμι.

Εκεί που, όπως λέει και ο ίδιος, «η ζωή είναι πιο απλή, το τοπίο ομορφότερο, και το άγχος λιγότερο». Αν και έχει το δικαίωμα επιστροφής στην Αθήνα κατά το διάστημα της καραντίνας λόγω της μόνιμης κατοικίας του, ο έμπειρος δρομέας, με συμμετοχή στους μαραθωνίους της Κοπεγχάγης (2013) και του Εδιμβούργου (2019), δεν σκοπεύει να φύγει από τη Χίο πριν από τις 30 Νοεμβρίου.

Ως τότε, πολύ πιθανόν να τον δείτε να τρέχει, μόνο ή με την τριχωτή παρέα του, γύρω από το Θολόποταμι, τη Μέσα Διδύμα, τον Κάμπο, την Καλλιμασιά, τον Αη Γιάννη, το Βαρβάσι…

Ενα πεντάρι μέχρι την Αγία Φωτιά

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: