Απώλεια και πένθος για τον Βολισσιανό που έχασε τον πατέρα του

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
Απώλεια και πένθος και για τον από επιλογή Βολισσιανό κ. Φίλιππο Δραγούμη που έχασε τον πατέρα του, αλλά και για τον πολιτισμό και την τέχνη γενικότερα.
Πέθανε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, σε ηλικία 89 ετών, ο γνωστός μουσικολόγος και βυζαντινολόγος Μάρκος Δραγούμης, πατέρας του Φίλιππου Δραγούμη, αλλά και της γνωστής ηθοποιού και παρουσιάστριας Ναταλίας Δραγούμη.
Ο Μάρκος Δραγούμης ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας. Ήταν κορυφαίος ερευνητής της μουσικής ιστορίας και παράδοσης του τόπου μας και είχε αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών άρθρων, βιβλίων και δίσκων. Για την προσφορά του τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Ήταν απόγονος του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, του Ίωνα Δραγούμη, αλλά και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.
Δημοσιεύοντας την είδηση στο facebook ο γιος του Φίλιππος σχολιάζει: «Ο κόσμος της μουσικής είναι φτωχότερος. Φτωχότερος είναι και ο κόσμος του πολιτισμού και της τέχνης στη χώρα μας, χώρος που ούτως η άλλως βάλλεται…για μένα ο θάνατος του δεν είναι μόνο του πατέρα μου αλλά σηματοδοτεί την απώλεια ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια: της εποχής που οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για τη γνώση, ακόμη κι αν αυτή δεν είχε άμεση πρακτική και οικονομική σκοπιμότητα».
Στον αγαπητό μας Φίλιππο Δραγούμη, ο οποίος ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του περνάει στη Βολισσό και ο οποίος έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του στην Κοινότητά μας, απευθύνουμε (όπως και στα άλλα μέλη της οικογένειας του) τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon