Εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου -Χίου

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ερώτηση κατέθεσαν στην Βουλή βουλευτές της Ελληνικής Λύσης σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση σχετικά με την «Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου».

 

 

Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

 

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τον κ. Υπουργό Τουρισμού

 

ΘΕΜΑ:        «Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου»

 

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Βόλου, έντονο είναι το ενδιαφέρον στη περιοχή τους για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μαγνησίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας γενικότερα με την αντίστοιχη Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Θεωρούν οι ως άνω ότι μία τέτοια ακτοπλοϊκή σύνδεση εκτός από τους επισκέπτες – τουρίστες θα εξυπηρετήσει τους φοιτητές, τους στρατιώτες και στρατιωτικούς των δυο περιοχών, ενώ έχει την αμέριστη υποστήριξη των επαγγελματιών και των τοπικών κοινωνιών. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι είναι έκδηλο το ενδιαφέρον των δυο Περιφερειών, καθώς υποστηρίζουν και επιδιώκουν το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής προσβασιμότητας από τον Βόλο στη Λέσβο, στη Χίο και τη Σάμο. Ζητούν οι ως άνω να μεσολαβήσουμε, ώστε να προχωρήσει κατά τη φετινή χρονιά η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Περιφερειών της Θεσσαλίας και του Βορείου Αιγαίου.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Προτίθεσθε να ενεργήσετε αρμοδίως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να προχωρήσει τη φετινή χρονιά η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Περιφερειών της Θεσσαλίας και του Βορείου Αιγαίου;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣPlease follow and like us:
fb-share-icon