Π. Βρουλής: Λύση το ταχύτερο δυνατό- Διαβούλευση από μηδενική βάση για το λιμάνι

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΔήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή για το ζήτημα του λιμανιού της Χίου:

Με ανησυχία αντιμετωπίζουμε όλοι και εγώ προσωπικά από τη θέση ευθύνης που κατέχω τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Χίου τα οποία οδήγησαν στην αναστολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Είναι κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε την επαναχρησιμοποίηση του και παράλληλα εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών μας .

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία διαβούλευση από μηδενική βάση για τα προβλήματα του λιμανιού ώστε να αξιολογήσουμε τις ανάγκες και τις αδυναμίες του και να αναπτύξουμε ένα σχέδιο αποτελεσματικής δράσης για τη βελτίωση της ασφάλειας στο λιμάνι.

Πρέπει να έχουμε όλοι μας υπόψιν ότι δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή στο λιμάνι των Μεστών για να εξυπηρετεί πολίτες και επισκέπτες. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας σκληρά για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών στο λιμάνι της Χίου.

 

Ως Περιφερειακή ενότητα Χίου μολονότι δεν έχουμε άμεση ευθύνη για το ζήτημα που ανέκυψε στο λιμάνι είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές  και τους εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που θα βελτιώσει την υποδομή και την ασφάλεια στο λιμάνι. Επίσης θα ήθελα να συνεργαστούμε τους φορείς και τους ενδιαφερόμενους για να αναζητήσουμε λύσεις που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση πλεύση των πλοίων στο λιμάνι της Χίου και την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών επισκεπτών μας. Άλλωστε το μεγαλύτερο κομμάτι των κατοίκων του νησιού μας βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Χίου. Τέλος επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης προκειμένου να δοθεί λύση το ταχύτερο δυνατό.

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon