ΧΑΛΚΕΙΟΣ: ΟΧΙ στην οπισθοδρόμηση- Είμαστε και εμείς που ΘΕΛΟΥΜΕ το δρόμο!

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Μία διαφορετική άποψη από αυτή που μέχρι σήμερα είναι γνωστή από τον Προέδρο του Χαλκειούς Βασίλη Βίγκα, για την παράκαμψη του Χαλκειούς, καταθέτει μέσα από επιστολή της στην Chiosin.gr ομάδα Χαλκούσων που αναφέρει:

Είμαστε και εμείς που ΘΕΛΟΥΜΕ το δρόμο!

Ακούσαμε τον Πρόεδρο του Χαλκειούς να υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι του χωριού δεν επιθυμούν τη δημιουργία του νέου δρόμου, που θα συνδέσει τα Καμπόχωρα με την πόλη και την Ανατολική Χίο. Σε ποιους κατοίκους λοιπόν αναφέρεται ο κ. Βίγκας, την ίδια στιγμή που η πλειονότητα των κατοίκων περιμένουν εδώ και δεκαεννέα χρόνια την εκτέλεση του έργου αυτού; Ενός αδιαμφισβήτητα σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την περιοχή που έχει πληγεί όπως καμία άλλη τα τελευταία 8 χρόνια εξαιτίας της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Επιτρέψτε μας λοιπόν και εμάς να απαντήσουμε στον κ. Βίγκα αλλά και στους λιγοστούς κατοίκους που επιμένουν να εστιάζουν στο ίδιον και όχι στο δημόσιο συμφέρον, και αφετέρου στην υποβάθμιση και όχι στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η κατασκευή και η βελτίωση του επαρχιακού δρόμου θα εξυπηρετήσει τους πολίτες της εν λόγω, αλλά και της ευρύτερης περιοχής για τους εξής, και όχι μόνο λόγους:
Στην εξυπηρέτηση της σημερινής, αλλά και της μελλοντικής κυκλοφορίας.
Στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά και της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου.
Στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων
Στη μείωση της ηχορύπανσης
Στην αποφυγή των φθορών των ιδιοκτησιών που βρίσκονται επί του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η εμμονή για την εξυπηρέτηση ορισμένων ατομικών συμφερόντων, οδήγησε μάλιστα στην παραπλάνηση των κατοίκων του χωριού. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο κάτοικοι και επαγγελματίες του χωριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής κλήθηκαν να υπογράψουν τάχα για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, ενώ οι υπογραφές χρησιμοποιήθηκαν τελικά ως αποδεικτικό και «επιβεβαιωτικό» στοιχείο για την παρακώλυση και καθυστέρηση του έργου. Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί λοιπόν, η προβολή των ανυπόστατων «απειλών» με τη συσχέτιση της παραμονής ή μη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ;

Παράλληλα, ενώ το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020, η ειδοποίηση για την επίδοση των εγγράφων ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή δύο χρόνια μετά. Ποιος ή ποια και για ποιους λόγους παρεμπόδισε την επίδοση της απόφασης στους κατοίκους;

Ως κάτοικοι που έχουμε ως βασικό μας γνώμονα την ανάπτυξη και την ασφάλεια του τόπου, αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού καλού και του δημόσιου συμφέροντος, δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν. Αυτό που ζητάμε είναι η Περιφέρεια να συνεχίσει το έργο της, δίχως να επηρεάζεται από σειρήνες, που το μόνο που καταφέρνουν είναι η οπισθοδρόμηση του τόπου.Please follow and like us:
fb-share-icon