2ος ορεινός αγώνας στην Χίο! Στην αφετηρία το «Chios HardStone Trail» (BINTEO)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Δήμο  Χίου προκηρύσσει αγώνα  ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, με την  επονομασία «Chios Hardstone Trail» για τις  διαδρομές των 12κμ  23km και «Chios Fun Trail» για  την διαδρομή των 5km οι οποίοι θα λάβουν χώρα την Κυριακή 01/05/2022, στον ορεινό Χωριό Καρυών Χίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.

Ειδικότερα η  Chios Hardstone Trail 23Km, είναι η διαδρομή του αγώνα μήκους  23χλμ και 1240μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά  εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και  απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου μίλησαν για τον αγώνα μίλησαν ο Χιώτης υπερπρωταθλητής- Πρόεδρος του Chiosrunning Χριστόφορος Μερούσης, εκ μέρους της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Στέλιος Καμπούρης ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, καθώς ο κ. Ιατρουδέλλης τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα και η Χρυσούλα Νεαμονίτου  μέλος του  Chiosrunning. Please follow and like us:
fb-share-icon