Απεβίωσε γνωστός Χιώτης καρδιολόγος

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές΄Εφυγε, ο Καλαμωτούσης καρδιολόγος Μιχάλης Μισαηλίδης

Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, σε ηλικία 93 ετών, ο γνωστός στη Χίο καρδιολόγος, Μιχάλης Μισαηλίδης, ιδιοκτήτης της Γενικής Κλινικής “Ζωοδόχος Πηγή”.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στις 3.00 μ.μ. το Σάββατο 3/12/2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου των Αγίων Βικτώρων.» Παρακαλούνται όσοι τιμούν την μνήμη του να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.Η είδηση του θανάτου του στο χωριό πλήγωσε όλους όσοι τον αγαπούσαν, όλους όσοι τον γνώριζαν.

Η Κλινική σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Απεβίωσε ο συνταξιούχος καρδιολόγος και διευθυντής της κλινικής μας Μιχαήλ Ν. Μισαηλίδης. Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Καλαμωτή το 1930, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός για τρία χρόνια στον Άγιο Γεώργιο Συκούση και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο “ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ”. Εργάστηκε ως Καρδιολόγος στη Χίο από το 1967 μέχρι το 2002. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ίδρυσε εταιρεία παροχής νοσοκομειακών υπηρεσιών και ανέλαβε τη διαχείριση της ιδιωτικής κλινικής “Αγ. Ανάργυροι” μέχρι το 2014 και της ιδιωτικής κλινικής η “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ” από το 2014 μέχρι σήμερα.

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για περισσότερα από 50 χρόνια στους πολίτες της Χίου, συνεργαζόμενος με τους περισσότερους χιώτες γιατρούς της γενιάς του, αλλά και πολλούς νεότερους. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια του Γηροκομείου Χίου Ζ. ΜΙΧΑΛΙΝΟΣ, του Γ.Ν. Νοσοκομείου Χίου, του Περιφερειακού Τμήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος της Λονδινείου Επιτροπής Χίου. Ήταν παντρεμένος με την Βιργινία Καρδασιλάρη, με την οποία απέκτησαν 2 παιδιά, την Άνθια και τον επίσης ιατρό Νίκο και 4 εγγόνια.

Ο Μιχάλης Μισαηλίδης ήταν άριστος επιστήμονας. άνθρωπος γεμάτος αισθήματα, ειλικρινής, τίμιος, ηθικός, άριστος οικογενειάρχης.

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια του.

Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή στη σκέψη μας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του., αναφέρει ο Καλαμωτουσης Μιχάλης Κανάριος

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon