Α. Μιχαηλίδης: «κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα» εξαγγέλλει το κλείσιμο της ΒΙΑΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ομιλία Α. Μιχαηλίδη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής & την τροπολογία του Υπ. Υγείας

 

 

Τοποθέτηση στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Πριν ξεκινήσει απηύθυνε και ως βουλευτής της γενέτειρας του Μίκη Θεοδωράκη τον ύστατο χαιρετισμό στον μεγάλο δημιουργό.

Ο Α. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε αρχικά στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα στο άρθρο 3 αυτής, με το οποίο εκχωρούνται με τρίμηνες συμβάσεις διάφορες ιατρικές και διοικητικές υπηρεσίες (διαγνωστικά εργαστήρια, διακομιδή ασθενών, γραμματεία, φύλαξη, κ.ά.) σε ιδιώτες, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Τόνισε ότι επιβεβαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχε μιλήσει για μπλακάουτ στο χώρο Υγείας λόγω των υποχρεωτικών αναστολών εργασίας και χαρακτήρισε αυτήν την άνευ όρων παράδοση νευραλγικών υπηρεσιών του ΕΣΥ σε ιδιώτες «πρόβα τζενεράλε για την εφαρμογή των ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, καταρχάς αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν οι οποίες θα οδηγήσουν στη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προς την Ευρώπη. Με αυτό το δεδομένο η χώρα μας θα έπρεπε να πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες στο ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αυτές που έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει υιοθετήσει μια «ισχνή και άτολμη» στάση.

Ο Α. Μιχαηλίδης παρατήρησε πως το νομοσχέδιο δίνει έμφαση στις συντμήσεις προθεσμιών και στην ενίσχυση της δυνατότητας απελάσεων και επιστροφών αλλοδαπών. Πέραν του ότι το Υπουργείο συνεχίζει να αγνοεί, για επικοινωνιακούς σκοπούς, τον περίπλοκο και περιορισμένης αποτελεσματικότητας χαρακτήρα των επιστροφών, ο βουλευτής Χίου επισήμανε προς τον κ. Μηταράκη ότι αυτή η πολιτική ισοδυναμεί με το να προσπαθεί «να σβήσει τη φωτιά φυσώντας τις φλόγες».

Αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση και την ψευδεπίγραφη επίκληση της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων από τον Υπουργό, αναρωτήθηκε γιατί το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης ΝΔ υπήρχε έκρηξη αφίξεων και για ποιο λόγο τώρα επιδιώκει να κατασκευάσει κλειστές υπερδομές στα νησιά.

Ειδικά ως προς τη Χίο, υπενθύμισε στον κ. Μηταράκη ότι «κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα» εξαγγέλλει το κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, εμπαίζοντας ουσιαστικά τους κατοίκους της περιοχής. Στηλίτευσε δε τη στάση του κ. Μηταράκη ο οποίος τώρα δεν αποδέχεται ως συνομιλητή την «Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου», ενώ όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε επιλέξει ως συνεργάτη του την αλήστου μνήμης «Παγχιακή Επιτροπή», με τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές πρακτικές.

Κλείνοντας, ο Α. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο τεκμήριο της αδιέξοδης πολιτικής της ΝΔ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, η οποία συνεχίζει να διχάζει τις τοπικές κοινωνίες.

 

Το βίντεο της τοποθέτησης του Α. Μιχαηλίδη είναι διαθέσιμο στο: https://youtu.be/apa1N5Bo50k

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: