Χάνεται ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη  των ανθρώπων


Πληροφορηθήκαμε σήμερα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  στην αποθήκη των Αλληλέγγυων  στην περιοχή της Λέτσαινας, όπου  διατίθεντο  είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά και σε συμπατριώτες μας που είχαν ανάγκη . Την ίδια ώρα στη Σάμο ακροδεξιά στοιχεία έβαλαν φωτιά σε μεταφορικό μέσο ΜΚΟ. Τους φταίει ο γάιδαρος κτυπάνε το σαμάρι,άλλωστε αυτή είναι η βρώμικη δουλειά που έχουν να αποπροσανατολίζουν το λαό από το πραγματικό πρόβλημα και να στοχοποιούν τους εργαζόμενους..

Πέρα από την αγανάκτηση που νοιώθει  ο καθένας μας  για πράξεις που φαίνεται να   σχετίζονται με εμπρησμό και στις οποίες   χάνεται ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη  των ανθρώπων,  ξεπροβάλλει  μπροστά μας η ξενοφοβία και  ο ρατσισμός  εκείνων που σιγά –σιγά ξεπροβάλλουν πάλι  από τις τρύπες που έχουν κρυφτεί, σπέρνοντας το μίσος .

Με τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τα ΜΑΤ που μας μάτωσαν, και με μπροστά μας τις  πιέσεις των ροών από τη γείτονα χώρα , αναλαμβάνουν  ρόλο οι  εν κρυπτώ ομάδες , προσπαθώντας  να στρέψουν τις αντιδράσεις του κόσμου από την κυβέρνηση και τα όργανά της , πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες με άλλοθι τις ΜΚΟ και το ρόλο τους .

Καταγγέλουμε το απαράδεκτο συμβάν , καλούμε τον κόσμο να  είναι σε εγρήγορση, να μην επιτρέψουμε την  ξενοφοβία που διασπείρουν  να μπει στη ζωή μας  και να απομονώνει τέτοια φαινόμενα βίας και ρατσισμού .

ΛΑΣ ΧΙΟΥ

 

Χίος , 3 Μαρτίου  2020
Please follow and like us:
fb-share-icon