Μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία στο Αρχοντικό Ζυγομαλάδικο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Σας περιμένουμε στο Αρχοντικό Ζυγομαλάδικο για μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, μια γιορτή και ένα ταξίδι ως την Αφρική!
Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια χορού Afrobeats και αφρικάνικου τραγουδιού, θα ακούσουμε αφρικάνικα παραμύθια και στο τέλος θα σας φιλέψουμε με αφρικάνικες λιχουδιές και μουσική για να γιορτάσουμε!
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους από 16 ετών.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούν η Irene Sackey και η Ευφροσύνη Πάτρα
Η εκδήλωση στο Facebook:
Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων!
☎️6982446474 – 6974998452
FB/IG: OmadaAeriko
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πρόγραμμα:
18.00 – 19.00 Εργαστήρι Αφρικάνικο Τραγουδιού
19.00 – 20.30 Afrobeats Εργαστήρι Χορου
20.30 – 21.00 Ιστορίες της Αφρικής
21.00 Κεράσματα, μουσική και αποχαιρετισμός!
Μερικά λόγια για το AfroBeats και την Irene!
Ο χορός Afrobeats είναι ένα διαφορετικό και συναρπαστικό στυλ που προέρχεται κυρίως από την Υποσαχάρια Αφρική. Πρόκειται για μια εξέλιξη από τα παραδοσιακά στυλ αφρικανικού χορού. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα προηγούμενα στυλ έχουν απορριφθεί, αλλά ότι έχουν εξελιχθεί μέσα στα χρόνια από τους χορευτές του Afrobeats και τους μουσικούς!
Εάν έχετε παρακολουθήσει χορό Afrobeats, θα ξέρετε ότι είναι γρήγορος, διασκεδαστικός και ευχάριστος!
Αυτό το στυλ χορού υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο με την αύξηση του αριθμού της αφρικανικής διασποράς, τη δημοτικότητα της μουσικής αυτής και την ανάμιξη των πολιτισμών, το Afrobeats έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για το Afrobeats:
1) Δεν υπάρχει ακριβής όρος για το Afrobeats
Μπορεί να το συναντήσετε ως Afro-dance, Afrobeats dance ή African dance εάν το αναζητήσετε. Όπως κι αν το βρείτε, πάντως, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα!
2) Βοηθάει στην καλή ψυχολογία!
Η μουσική, η άσκηση, αλλά και η κοινωνική συναναστροφή βοηθούν πολύ στην παραγωγή ευχάριστων συναισθημάτων που ενισχύουν την καλή ψυχολογία. Ο συγκεκριμένος χορός τα περιλαμβάνει όλα!!!
3) Ενισχύει την φυσική κατάσταση
Κάθε χορογραφία απαιτεί γρήγορα βήματα, έντονες κινήσεις, πηδήματα στον αέρα, συντονισμό των άκρων και έχει όλες τις προδιαγραφές για μια καρδιαγγειακή άσκηση. Γενικότερα είμαστε μονίμως σε κίνηση!
4) Κοινωνικοποίηση κοινωνικοποίηση κοινωνικοποίηση
Μέτα από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα το μόνο που χρειαζόμαστε πολύ είναι να συναναστραφούμε με άλλους ανθρώπους, να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να νιώσουμε όμορφα!
Η Irene Sackey:
Ονομάζομαι Ειρήνη Σακει, κατάγομαι από την Γκάνα, μεγαλωμένη στην Αθήνα.
Στο κομμάτι του χορού, ξεκίνησα στην ηλικία των 2 σε μικρά φεστιβάλ που γινόντουσαν μέχρι που μπήκα σε μια ομάδα όπου λέγεται Ubuntu Dance and Drums που κάνουμε παραδοσιακους αφρικανικους χορούς. Μέσω αυτού άρχισα να πηγαίνω και προς το Afro dance και να διδάσκω στην Αθήνα σε διάφορα μέρη.
Το Afro dance το επέλεξα γιατί ήταν κάτι πιο μοντέρνο, κάτι που έλειπε από τη ζωή μου και με αυτό το τρόπο θέλω αυτά που έμαθα τις εμπειρίες μου να τις μεταδώσω όσο πιο απλά και ευχάριστα στο κόσμο που με παρακολουθεί. Ώστε όταν το μάθει, να το δείξει και σε άλλα άτομα και έτσι να μετατραπεί σε ένα κύκλο Afro dance μεταδόσεων <3Please follow and like us:
fb-share-icon